maanantai 26. syyskuuta 2011

Lasse

Blogissa tuli täyteen pyöreitä lukuja tossa parisen päivää sitten ja erään lukijan inspiroimana juhlistetaan sitä tälläsella vähä laajemmalla ja erilaisella postauksella. Ekassa postauksessa mainittiin, että jätetään ne turhat jaarittelut sivummalle ja sillä kaavalla ollaan oikeestaan edetty tähänki asti. Nyt kuitenkin raotetaan teille vähä verhoa ja tehään sääntöön poikkeus kertomalla ja kirjottamalla vähä enemmän tän blogin synnystä ja meistä, vaikkei se välttämättä kaikkia kauheesti kiinnostaiskaan.

Lasse

Ekat 17 vuotta elämästäni asuin siis Pudasjärvellä, joka on about 9000 asukkaan pikkukylä jossain Oulun ja Kuusamon välillä. Lumilautailla aloin ehkä joku seittämisen vuotta sitten ja valokuvaaminen alko kiinnostaa pari vuotta sen jälkee. Joskus ehkä seiskaluokalla ostin rahoilla, joita olin vuoden säästäny, digikameran jolla tuli otettua yhteensä ehkä jotain 500 kuvaa. Tämä kyseinen kamera oli mun mielestä paska, joten kuvailin aina isän järkkärillä kun luvan sain. Kesällä 2010 ostin sitte kesätyörahoilla järkkärin jota yhä ylpeänä kannan kameralaukussani.  

Vuojesta 2009 lähtien asuin kesät Oulussa töitä tekemässä ja aloin kaveraamaan samojen tyyppien kanssa joita nään vieläki viikottain. Samuun olin tutustunu jo aikasemmin Miikka-serkun kautta, mutta 2009 kesällä pysty sitte hengaa enemmänki. 





Samu lainas porukoiden digikameraa kesällä 2008 ja lähettiin ottamaan kuvia. Olin menossa ysille ja luulot itestä oli aika kovat. Päällä oli korisliiviä ja naamalla huivia, mp3:sta kuulu ehkä jotain eminemiä tai vastaavaa ja elämä hymyili.





Viime vuonna sain opiskelupaikan Oulusta ja muutin omaan kämppään jo kesäksi, josta oli helppo sitte käydä töissä ja sillee. Elämä oli muutenki vähä vapaampaa ja rennompaa, mutta vähän se alko ahistaa ku kesätyörahat alko loppuu jo ennen jouluu. Tammikuussa sain onneks töitä (samun avustamana) ja siitä asti oon pyörity KCM:n sinipunaisissa. Kulutan aikani käymällä koulussa ja töissä, hengaamalla kavereiden kans ja talvella sitte laskemaan aina kun pääsee.



Jompikumpi meistä ehotti ideaa blogin alottamisesta joskus tossa loppuvuodesta 2010 ja blogi saatin pystyyn sitte muutaman kuukauden viiveellä. Ekat pari kuukautta postaukset oli melkeenpä pelkkää lumilautailua, mutta ku lumet suli nii mukaan tuli lonkkarointia ja pikkuhiljaa vähä hengailuaki. Vaikkei alussa lukijamäärät kattoa hiponu eikä kommentteja saatu ku yks tai kaks per postaus, sai ainaki oman mielen aina hyväksi ku joka laskureissuilta sai postauksen aikaan. Suosittelen teitäki kattoon vaikkapa täältä noita meijän lumilautailu postauksia, ite oon ainaki iha fiilareissa noista jokaisesta.

Oon koittanu miettiä mitä blogin pitäminen merkitsee mulle ja tässä pienesti mun mietteitä. Blogi muunmuassa motivoi kuvaamaan, muuten tuskin kameraa kaivaisin esille enemmän pari kertaa kuussa. Tuntuu mahtavalta ku ihmiset on tykästyny tähä blogii, kommentoi kuvia ja kehuuki vielä välissä. Nykyään käyn päivässä varmaa 3 kertaa tarkistaa, oiskohan joku heittäny jotain uutta kommetintynkää. Kommentoikaa toki aina vaa enemmä ja enemmä nii ehkä jaksettas tehä enemmänki postauksia ilman että laitetaan laatua kärsimään! Vaikka ei 100 blogger-lukijaa blogin kooksi todellakaan mikään suuri ole, on se silti melkonen määrä ihmisiä. Kiitoksia kovasti kaikille jotka tätä blogia jaksaa seurata! 

Vuodesta kahteen vuoteen vanhoja kuvia minusta:




Mun ottamia vanhempia, blogissa julkasemattomia kuvia:

DSC_0019

DSC_0044

DSC_0004

DSC_0316

DSC_1844

Samulla oli kovalevyn kans tullu jotain ongelmia ja sen takii se ei oo saanu ladattua uusia kuvia ja oikeen mitään kirjoteltuakaan. Luvassa siis vielä samun versio postauksesta, jossa siis paljonpaljon kuvia samusta ja vähä tuoreemmat kuvat meistä molemmista.

Tällänen juhlapostaus tälläkertaa. Päätettii tehä tämmönen vähä itserakkaampi postaus ku blogissa on aika vähä meistä itestä kuvia ja tietoa. Jos jotain jäi vielä kaivelemaan joku kohta mun tylsästä elämästä nii kysele ihmeessä. Lisäksi kommentoi ihmeessä toiveita meijän tuleviin postauksiin, minkälaisia kuvia haluaisit meijän ottavan tai haluaisitteko nähä meijän aiemmin ottamia kuvia joistain muista aiheista. Kuinkahan kauan lie kestää 200 lukijan saamiseen ja uuteen juhlapostaukseen, sen näkee sitten.

Lasse

28 kommenttia:

 1. olipa kiva! tätä olin oottanukki jo nii innoissani :) maheita kuvia varsinki tuo värtössä otettu, muistan tuon sun tyylin tuollon ::DDD jejee hyvä oli oikein :)

  VastaaPoista
 2. tää oli tosi kiva! mukava kunnolla saaha tietoo susta bloggaajana :) huippuja ja tosi upeita kuvia edelleenkin!!!

  VastaaPoista
 3. hyvä postaus, tätä on ootettu! en tiiä mikä täs teidän blogis oikee on ku tää vaa on NIIIN hyvä. siis heti ku löysin tän nii piti selata kaikki postaukset, haha. :-D ja hui saakeli kuinka makia kuva toi kolmanneks viimenen. tänkjuu!

  VastaaPoista
 4. aivan sairaan makee toi kolmanneksi alin :) ja muutenki tosi jees postaus! ja nauroin noille 2008 vuoden kuville :D

  VastaaPoista
 5. oi vitsi noi kaikki teijän kuvat on mahtavan hienoja ja teijän kirjotustapa on sellanen mitä jaksaa lukee, joka on henkilökohtasesti tosi outoo! jatkakaa samaa malliin, i like! :--)

  VastaaPoista
 6. oikein asialline postaus! toista osaa ootellessa :-) upeit kuvii otatte ja muutenki teiä blogi on huikee!

  VastaaPoista
 7. Vähän kritiikkiä ensin, ettei jäis sitten lopuksi paskanmaku suuhun:

  Joo, eli oon seurannu tätä blogia ihan alusta lähtien ja ku luin että te meinaatte tehä juhlapostauksen mun mielessä pyöri ihan hirveesti kaikkee odotuksia. Paljon kuvia ja tekstiä jne! No, onhan tossa muutama kuva ja tekstiäkin hurjasti, mutta PELKÄSTÄÄN kerroit itsestäs? Tiiän, että tän tarkotus oli päästä vähä syvemmälle kiinni että ketä te oikeen ootte ja niin edelleen, mutta olis ollu ihan tosi kiva jos olis ollut kuvia mahdollisesta tyttökaverista, parhaimmista kavereista ja siitä porukasta, kenen kanssa hengaa useimmiten, esimerkiksi. Joku näppärä videokin olis ollut tosi jees! Tossa nyt oli vaan omasta elämänkerrasta pätkä, ajasta X tänne nykypäivään saakka. Jäi jotenki pliisuksi koko homma, varmaan johtuu osittain siitä että mun henk.koht. odotukset tätä postausta kohtaan oli nii korkeat :D Oon kyllä vähän pettyny :/

  Muuten tykkään tästä blogista ihan sairaasti, ette varmaan ite käsitäkkään kuin hyvä tää oikeesti on=) Tietenkään aina ei voi miellyttää kaikkia, eikä pidäkkään. Toivottavasti ette loukkaannu kritiikistä mitä nyt meinaan nakata, tai kritiikistä ylipäätään, mutta tämä kommentti koskee pääasiassa tätä postausta. Ootan kyllä nyt peukku pystyssä Samun postausta, saa nähä mitä se keksii 8)

  VastaaPoista
 8. Kiitoskiitos kovasti kaikille! :) Kritiikistä kans kiitosta, on mukava ku kerranki vähä laajempaa palautetta saa!

  Juhlapostausta ku ekoja kertoja mietittiin, kysyttii ehdotuksia aika useissa uusimmassa postauksessa ja näiden kommenteissa. En oo ite varsinaisesti ikinä ollut hirvee blogien seuraaja, saati juhlapostausten asiantuntija ja varsinki tästä syystä kyselinki ehdotuksia moneen otteeseen. Ehdotuksia tulikin sitten onneksi pari kappaletta ja molemmat koski sitä, että haluttas tietää enemmän meistä bloggaajista, blogin alottamisesta jne, siksi tällänen itsekeskeinen postaus.

  Syy miksi tässäkin pikku tarinassa kerron itsestä hirveen henkilökohtasia asioita tosi vähä on se, että oon nykypäivänä ei nettiin kauheesti kannata sellasta jakaa. Ja vaikka lapsuudenkuvat ja vastaavat on ihan kivoja, en tiiä haluanko kymmenen vuoden päästä ihmisten niitä katselevan. Aika vasta kuulin blogin pitäjästä, jota oli alettu "stalkkaan" sillä tasolla, että ainakin tällähetkellä yli 2000 lukijaa omaavan henkilön blogi on kokonaan jäissä. Jos jakaisin teijän tietouteen esim tarkempia tietoja jostain mun ihmissuhteista tai jutuista mitä oon elämäni aikana tehny nii sille vois olla mulle negatiivisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Mun mielestä ihmisten muutenki pitäs rajottaa tota ainaista avautumista netin avulla, koska ne tulee jäämään sinne kaikkien saataville ikuisesti.

  Mulla itellä ainaki vähä paineet nousi tossa ku ihmiset alko kyselee juhlapostauksen perään. Tää postaus on ollu mukava tehä ku tää on ollu nii erilaine edellisii verrattuna, mutta oli tässä myöski haastetta. Vaikka paneudun aina aika tosissaan noihin kuvien valitsemiseen ja tekstien kirjottamiseen nii käytin mää tähän kuitenki moninkertasen ajan. Mietin tän postauksen tehntyä vielä aika kovasti mitä muuta tähän postaukseen voisin lisätä, muttei mun mielikuvitus keksinyt enää oikeestaan mitään.

  Kaveriporukkaideas oli oikeesti kiva. En ehkä enää kehtaa alkaa muokkaamaan postausta, mutta kuvia niistä löytyy mm. näistä postauksista.
  http://salaphotos.blogspot.com/2011/07/kiikeli.html
  http://salaphotos.blogspot.com/2011/05/norsupuisto.html
  http://salaphotos.blogspot.com/2011/07/henkailuja.html
  Hieno idea olisi myös video, todella toteutuskelpoinenki vielä. Jos vaan oisin millään saanu päähäni ennen juhlapostausta tehä videon jostain, vaikka sinun päättämästä kiinnostavasta aiheesta, olisin sen melko todennäköisesti tehnykin.

  Ja älä ota tätä vastausta sillä, että oisin kritiikista pahastunut. Oon oikeesti ilonen kun kerrankin saa vähä laajempaa palautetta ja kommentissa oli oikeesti täyttä asiaa! :) Kommentoi vaan jatkossaki tolla samalla laajemmalla tyylilla, tosin toivottavasti seuraavat postaukset miellyttää enemmän ;)

  Tulossa on onneksi vielä myös Samun versio juhlapostauksesta, jospa siinä ois sitte vähä joitain muutakin mielenkiintoista. :)

  VastaaPoista
 9. mäki tiedän tän kyseisen henkilön joka pisti blogilleen vähän pausenappulaa päälle, en sitten tiedä että lopullisestiko poisti. aika paska homma, miten se stalkkaus joillakin riistäytyy aivan käsistä. pitää olla varuillaan netissä, tottakai, aina sitä ei vaan ihmiset muista. blogithan on yleensä tälläsiä ihan viattomia kuva&tekstioksennuksia, jotkut tosi kivoja jotkut taas ei (tää on tosi kiva), mut sittenku aletaan menemään ihan henkilökohtasuuksiin esimerkiksi kommenttien sun muiden kautta, nii sitten menee jo yli. kyllä se on ihan ymmärrettävää että halutaan mahollisimman paljon tietää ihmisistä, ketä tykkää seurailla netissä. ja omalla vastuullahan bloggaajat blogaa, mutta rajansa kaikella. oon nähny lukuisia bloggaajia jotka vartavasten "ruokkivat" lukijoita sillä tavoin, että kertovat itsestään jonkun tapahtuman esim : "eilen sattu ihan kauhee juttu mun kaverille mut en haluu puhuu siitä enempää", näin tarkoituksella tai ei, lisäävät vettä myllyyn että lukijat tulisivat oikein kiinnostuisivat ja jankkaisivat ja kyselisivät. onhan tää homma ihan tosi kivvaa ku pystyy jollain tavalla ilmasemaan itseään ja jakamaan kuvia yms. mut kaikella on kuitenki aina se varjopuolensa ja siksi pittää osata vettää se raja ja kävellä sitä kultasta keskitietä että blogista on sitten enempi hyötyä kun haittaa.

  ennoo varmaa koskaa kirjottanu näi pitkää kommenttia :D

  VastaaPoista
 10. Tosi juttu, kiitos sullekki pidemmästä kommentista! mukava vähä keskustella välillä. :D

  Ja vielä sen verran aikasemmalle anonyymille, että myönnän että ois tää postaus voinu olla laajempi ja mielenkiintosempi pelkästään minustaki kertoen, saatika sitten jos vaan oisin tähän muutaki keksiny. Myönnän että oisin voinu tehä parempaaki tulosta ja pahoittelen että asetin odotukset liian korkeelle :)

  VastaaPoista
 11. haha oot nii herttane tyyppi! raukka yks vaan käy kattomassa 3 kertaa päivässä onko tullu kommentteja eikä söpöä:DD mutta joo tosi hienoja kuvia on varsinki nuo 2008 vuosimallia olevat!

  VastaaPoista
 12. emmie tiä mutta tätä on vaan niin kiva lukea, kun pojat kirjottaa! talvea ootellen sitte nuita lautakuvia :):)

  VastaaPoista
 13. tehkää video/kysymys postaus teistä!

  VastaaPoista
 14. voisin yhtyä yllä olevan anonyymin kommenttiin! :)

  VastaaPoista
 15. muistan nuo ensimmäiset kuvat NIIN hyvin :D:D:D:D

  VastaaPoista
 16. haha yhdyn jorsakseen :D on sun tyyli niin paljon parempi nykyään, thumbs up oli mielenkiintonen postaus!

  VastaaPoista
 17. Kiitoskiitoskiitoskiitos tästä huikeasta kommenttien määrästä! Tosi kiva, että porukat tykkää ja hahaa ilona, ehkä mää sitte oon vähä raukka. :D Ja myönnän itekki et mun nykynen tyyli on paljon parempi! :D kiittii!:)

  VastaaPoista
 18. Ja videokysymyspostauksesta sen verran, että mietinki sitä jossain vaiheessa, mutta tulin siihen tulokseen että ei ehkä oo mun tyylistä lukee ääneen jotain kysymyksia ja koittaa vielä niihin vastatakin. En muutenkaa oo ikinä hirveesti niistä tykänny ja sillee nii ehkä mun väkisellä kannata mennä epämukavuusalueelleni. Tykkään kyllä muuten jos ihmiset kyselee asioita ja siksi ois kiva jos kyselisitte tollasii arkisia asioita ihan täällä postauksien kommenteissa. Lupaan, että vastaan jokaseen kysymykseen jos ei ne liian henkilökohtasuuksiin mee :)

  VastaaPoista
 19. Yhdyn siis ullaan,jorsuun ja tiinaan, mää en voi unohtaa tuota 2008 kesää enkä myöskään tyyliäsi! Voi lasse, et usko kuinka ilolla muistelen niitä aikoja, huhhuh... :D
  Ja siis, tykkäsin ihan hulluna tästä, hyvähyvä! Voisin katella enemmänki tämmösiä postauksia, kiva ku on nuita vanhempiaki kuvia :)
  Sitte vielä, tuo kolmas kuva alhaalta on ihan tajuttoman älyttömän ihana!

  VastaaPoista
 20. Lässe lässe ei nevö semmosta; moi.. olen lasse. ootte tehny mulle kysymyksiä... Eka kysymys tuli nimimerkiltä ernutyttö_97: Moi lasse oot tosi ihku, tykkäätsä pitää enemmän kameraa oikees vai vasemmas käes?. Ja sitte vastaat sillleen: oikeassa, olen oikeakätinen. Ja sitte tuommosia on joku 10min. EI NIITÄ KESTÄ KATTOA :DDD hyvä kun et halua moista:)kiitti kuitti heipa

  VastaaPoista
 21. Oon kyllä ihan sun kannalla siinä, ettei mitään videopostausta siitä, että vastailisit lappuselta kysymyksiin. Se vaikuttaa niin pakkopullalta ihan sama kuka sellasta tekee ja aivan tosi harvat saa sen toimimaan smootisti. Kysymyspostauksiahan voisitte tehä jonkuajan päästä ku lukijamäärä taas kasvaa? Koska jos jotain haluaa tietää, niin pitää aina plarata koko kommenttiboksi läpi, pahimmassa tapauksessa koko blogin kommenttiboksit. Kuulostaisko miltään?

  VastaaPoista
 22. Aivan mahtavaa tekstiä jos aletaan oikeen kunnolla haukkumaan! :D Itekki muistan noi kuvat, värtön gangstat ja sit koululla korista. Oikein makeita kuvia on kyl, "vähän" tuo valokuvaustaito parantunu sitte 2008 :D

  VastaaPoista
 23. Hih mullaki tuli se pikkualasse nuista kuvista mielee=) Tätä on kiva seurata, jatkakaajatkakaa sanon minä.

  VastaaPoista
 24. Sohvi

  Joskus musta tuntuu, että ne ois ehkä parempi vaan unohtaa :D Ja kivakivakiva ku tykkäsit ja kiitos paljon! :)

  ulla

  Hahaa , oon samaa mieltä ettei pää kestä niitä kattoa :D

  Anonyymi

  Jotta tiedonhaluinen ei joutus koko blogii plaaraamaan nii ehkä me sitte jonkunlainen kysymyspostaus sitte jossainvaiheessa värkätään. Jos siis saadaan se toteutettua jotenki viisaasti. :)

  Miikka

  Haha kiitti :D Jep, sillon oltii kohtuu kovia jätkiä :D

  Inka

  En tiiä haluunko et kukaa sitä pikkulassee muistaa :D mut kiiitos paljon! :)

  VastaaPoista
 25. Universumin hitain postaaja,Samuel Satomaaaaa!

  VastaaPoista