tiistai 27. joulukuuta 2011

Fiilistelylinjalla

Tänään oltiin Alman kans kaksin muun perheen lähettyä sukuloimaan. Mää istuskelin koneella sarjoja katellen ja Alma veti lepiä kuusen juuressa.Sain sitte kauheen ispiksen hienon näkösestä taivaasta ja lähin lumihankeen rämpimällä sitä kameralla ikuistamaan. Mehevä otos tuli mun mielestä. Jottei tää jäis ihan yhen kuvan postaukseksi nii lisätään ny kuva Almastaki. Se piti mua kohtuu pimahtaneena ku makasin maassa ja otin siitä kuvia.

DSC_0589-2

DSC_0578-2
np, Tä?

10 kommenttia:

 1. Ihan törkeeeeen maukas toi taivas!! :)
  Ja ihana koiruli :-)

  VastaaPoista
 2. voi almaaa <3 pitää tulla sitä taas joskus tervehtimään, on kertaa niiii ihana

  VastaaPoista
 3. joo sait kyllä ikuistettua makiasti tuon taivaan! :D

  VastaaPoista
 4. inana hauvva ja maisemaki iha kiva:))

  VastaaPoista
 5. Kiitos kovasti kehuista, kylläpä piristää! :) Ulla ilman muuta tuut taas tota tervehtimään:P Maisemakuvasta viel animaatioversio --> click!

  VastaaPoista
 6. Loistava kuva tuo toinen ja tuo koira aa nii sulonen!

  Oon alottelija kuvauksessa joten olisi tosi mielenkiintoista jos kertoisit noista kameran asetuksista vähä, että mitä sääjät niistä ja miten valon mukaan? ja äää kaikkea semmosta että alottelija pääsis vähä jyvälle tästä hommasta!
  Oisko mitään? Ja millanen kamera ja objektiivi ois hyvä alottijalle :)

  -Petra

  VastaaPoista
 7. Ite opin noi asetukset ihan silleen, et ostaessani järkkärin laitoin kameran täysmanuaalille ja aloin testailemaan. Valotusaikaa pidemmäksi sitä mukaan mitä pimeempi on, samoin ISO-herkkyys suuremmalle sitä mukaan mitä pimeempää, aukkoo isommalle mitä pimeempää ( numeroissa pienempään = f/3.5-5.6-aukkoisessa objektiivissä 3.5 on se suurin mahdollinen aukko ja mitä isompi numero on, sitä pienempi aukko on ) Haha toivottavasti jotain ymmärsit tosta aukkojutusta. Valkotasapaino määrittelee kuvan värisävyn ja sitä säädät sitä mukaan missä kuvaat. Siel on asetuksissa esimerkiksi auringon-, pilven- tai kattolampun kuvaa. En mäkään mikään kameramestari ole enkä opettaja, mutta varmasti opit nopeesti ku otat vaan kameran käteen ja alat räpsimään. Lisäksi netti on pullollaan tarkempia selityksiä noista asetusten merkityksestä. V

  Nykyään markkinoilta ei taida löytyykkään niin alkeellisia järkkäreitä, kun itselläni on käytössä, eli jos Nikonin jos haluut, osta vaikka toi D3100 ja Canonilta vaihtoehtona 1100D. Noissa molemmissa on oikeen videokuvaus ja kaikki, aika herkkuu. Kittiputkena on yleensä 18-55, jolla varmasti pääsee jo alkuun. Tarpeen mukaan sit keräilet rahoja haluamaas linssiin.

  VastaaPoista
 8. Hih, aina yhtä kivaa löytää Oululaisten nuortenmiesten blogeja! Mahtavia kuvia, pääsee itekki snoukkafiiliksiin vaikkei rinteisiin asti tänä vuonna taida ite päästä ollenkaan... Täytyypä alkaa seurata ku itekkin täältä Uleåborgista olen!

  VastaaPoista