perjantai 8. kesäkuuta 2012

Aamuyöllä neljä rengasta pyörii laudan alla keravan keskustassa.

Istun koneella, vaihteeksi. Kello on puoli neljä yöllä, facebookissa pari kaveria kukkuu seuranani. Vaihdan kuulumisia kirjoittaen sanoja ja lauseita internetin muodostamassa virtuaalimaailmassa. Aika juoksee, huomaan että kello on puoli 5 ja nahka ei halua laskeutua silmille. Päätän ottaa hellokityllä varustetun loaded longboardini kainalooni, avaan kämpän oven ja suljen sen astuessani rappukäytävään. Kutsun hissin paikalle ja laskeudun sillä kaksi kerrosta alaspäin. Huomaan ulos mennessäni että aurinko on jo noussut kivasti, pihalla on valoisaa ja melkein koko kerava nukkuu.
Haen 7 minuuttia sitten keittämääni kahvia, laitan ripauksen maitoa ja istun takaisin koneen ääreen, otan paremman asennon ja jatkan kirjoittamista.
Lasken lonkkarin maahan, laitan vasemman jalan laudan päälle ja alan potkutella toisella jalalla. Huomaamatta ajatukset katoavat, keskityn vain potkutteluun ja vapauden tunteeseen. Nappikuulokkeista kuuluu musiikkia samaan aikaan kun fiilistelen alamäessä kruisaillen tietä laidasta laitaan. Jatkan rullaamista, olen keravan juna-asemalla. Miettiessäni lähdenkö seuraavalla junalla helsinkiin vai jäänkö keravalle pyörimään huomaan kivan alamäen, lasken sen alas, nousen ylös ja lasken toisen kerran.
Toinen välilehti alkaa vilkkua, Eerik lähettää viestiä naamakirjassa, tukevien yöunien jälkeen hän on jo duunia paiskomassa.
Mäkiä löytyy kokoajan lisää ja rullausmetrejä kertyy taakse, rullaan alikulkusillan alla kun mietin ääneen että tuon alikulkuseinämän haluan vetää. Pysähdyn ja huomaan että tien reunassa on todella paljon pikkukiviä talven hiekotuksen jäljiltä.  Alan putsata kengällä yhtä kohtaa tienreunasta, kuiva hiekkapöly alkaa ja kenkäni muuttaa vähän väri. Kun olen saanut suurimman osan hiekasta putsattua pois, tömistytän kenkiäni asfalttiin ja kengästäni lähtee pölypilvi jokaisella tömäytyksellä, kenkä alkaa taas olla normaalin värinen. Potkuttelen täydet vauhdit ja nousen kaltevaa seinää pitkin ylöspäin, laskeudun ja juuri kun olen pääsemässä takaisi pyörätien puolelle renkaat tökkäävät soraan ja kaadun. Nousen ylös ja vilkaisen tuliko vaatteisiin reikiä,  yritän kaksi kertaa uudestaan kunnes onnistuin.
Akku hälyttää, siirryn lattialle patjalle makaamaan läppärin kanssa ja kytken laturinjohdon kiinni koneeseen.
Ensimmäinen ihminen tuli vastaan kävellen, rullasin vastaan ja erityisesti ajattelematta hymyilin hänelle kun hän katsoi minua silmiin. Hän vastasi hymyyn hymyilemällä takaisin, jatkoi kävelyä kohti rautatieasemaa. Otin lonkkarin käteen ylämäen puolessa välissä ja jatkoin kävellen, mäki oli jyrkkä. Päästyäni mäen päälle hyppäsin laudan päälle ja aloin laskea jyrkkää alamäkeä, menin kyykkyyn jottai voisin pitää laudan mahdollisimman hyvin hallinnassa kun vauhti kiihtyi. Noin 40km/h:n vauhdin takia hiukseni lepattivat ja minun oli keskityttävä pelkästään siihen etten kaatuisi, tulisi pahaa jälkeä. Jatkan liukumista pitkään ja tasangon tullessa vauhti alkaa pikkuhiljaa hiljentyä ja pysähdyn puiston portille. Menen kiikkuun istumaan sytytän röökin ja hengähdän hetken.
Rullaan takaisin asemalle, otan telineestä metro lehden ja lukaisen sen läpi. Aurinko alkaa lämmittää ja ihmisiä alkaa olla jo liikkeellä, muutamakymmen aamutyöntekijää odottelee junaa raiteella 4. Lehden luettuani otin puhelimen taskustani, vaihtoin kappaletta ja jatkoin rullaamista.
Kuuden aikoihin kun selkä alkoi olla hiestä märkänä soitin Jp:lle ja hihkaisin että keittää aamukahvia minulle asti. Päänsisäiseen navigaattoriin asetin määränpääksi Tapulinkatu ja lähdin kohti nuorenparin kämppää. 100m matkaa määränpäähän ja lotta nostaa kättä parvekkeelta kun huomaa minut, huikkaan takaisin. Hyppään lasiaidan yli parvekkeelle ja kipasen sisältä kahvia. Istahdan ulos penkille ja siristelen silmiä, aamuaurinko paistaa suoraan silmiin. Mielessäni ei pyöri ainuttakaan negatiivista asiaa.
Makuuhuoneen ovi aukeaa ja mimmi kävelee olkkariin, hieroo silmiä ja heräilee tähän aamuun. Lähden hänen kanssa samalla ovenavauksella kesksutaan, tarkoituksena ostaa synkkapiuha puhelimeen. Citymarketin tuoretiskin kohdalla kuitenkin päätän ostaa aamupalaksi täyteyn patongin. Nautin sen mausta kaupan edustalla penkillä istuen ja siemaillen samalla viileää God Morgon appelsiinitäysmehua.
Lotta lähtee töihin ja jp jää tekemään vielä eväitä, juttelemme tutkanpaljastimista autoissa ja sen todellisesta toimivuudesta. Kello kilahtaa 06:35 ja Jplläkin on aika startata auto kohti työmaata. Samaan aikaan itse liikuttelen raajojani kohti kädenkatua, kämppää jossa olen yöpynyt tämän viikon. Aukaisen kämpän oven, huomaan että kaikki nukkuu, mikä on luonnollista kun kello on vähän vaille 7. Avaan tietokoneen, laitan kahvit tulemaan ja alan kirjoittaa postausta joka on erinlainen kuin yleensä. Tekstiä on pitkästi ja kaikki kuvat on otettu kännykkäkameralla.

1-IMG_0080
1-IMG_0086
1-IMG_0081
1-IMG_0082
1-IMG_0088
1-IMG_0093


En tiedä kyllä tiedä kyllä yhtään että miksi tein tälläisen postauksen. Kai kaipasin jotain erinlaista välillä, jotain poikkeuksellista. Sellaista mitä ei ole ennen vielä tänne puskenut. Kuitenkin teksti tuntuu vähän liian jäykältä. Samapatuo.

Kumman annat tälläisen poikkeuspostaukseen, tyrmäyksen vai tykkäyksen. Kerro kommentoimalla !

Liiallinen valvominen alkaa tuntua pikkuhiljaa, selkeätä ja äidinkielisesti oikeaoppista teksitä on vaikea kirjoittaa ja olo on väsynyt muttei uninen. Taidan ottaa parin tunnin päikkärit/yöunet ja lähtä sitten helsinkiin saken kanssa kuvailemaan. Eli jospa sitä illalla sais letkeempää ja normaalimpaa postausta aikaseksi !

38 kommenttia:

 1. Sairaan kiva postaus!!! Teksti oli pitkä mutta niin mielemkiintonen että jakso helposti lukee loppuun asti:) lisää näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TYKKÄÄNTYKKÄÄNTYKKÄÄNTYKKÄÄNTYKKÄÄN!!!!!!!!! <33333

   Poista
  2. Kiitos ! Pelkäsin vähä että tuosta tulee liian hankalalukuinen ja sitä ei jaksa kukaa lukee ajatuksen kans loppuun asti :D

   Poista
 2. Kiva lukia välillä pitempääki tekstiä ja nuo välikommentit on just huippuja. Jotenki ei tuntunu yhtää sun tekstiltä ku nii kirjakielellä kirjotettu (tässä sulle se "rakentava" palaute joka ei oikeesti oo rakentavaa palautetta :D). Mutta siis hyvää tekstiä silti ja varsinki tuo toisiks viimenen ja junarata kuva on kivoja. Elikkä lisää tämmösiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamburger periaate toimii. Mutta joo pitää aina vähä jotai väliinki koittaa pistä että ei sama kaava toistu liian pitkään. Kai tuossa ois moni nukahtanu jos ei ois noita pistäny. Ja onhan tuo ny vähä epänormaalia että meikä kirjottaa tollasta kieltä tänne :D no tulipahan seki tehtyä. Emmätiiä onko juuri tämänkaltaisia lisää tulossa mutta tekstin osuutta vois korostaa aiempaa enemmän ja kirjottaa vähä jotenkin säväyttävämmin kuin yleensä.

   Poista
 3. Mun mielestä sä osaat tosi hyvin kirjottaa, eikä ollu yhtään jäykkää tekstiä! Vaikutat tosi symppikseltä, pidä se! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kiitos ! ja tuohon että se on mun mielestä ehkä vähän jäykkää siks koska yleensä en kirjota mitenkään noin kirjakielellä :D mutta jotenkin tuntu että kun aloin kirjottaa vähä enemmän niin sama kirjottaa sitte kohtuullisen selkeellä suomellakin :D

   Poista
 4. tykkään! osaat kirjottaa just hyvin ja selkeesti. tuli kauhee himo ostaa lonkkari ja tehä tommonen samanlainen reissu!! lisää näitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästöpossuun rahaa ja postiin tulemaan. Ei oo mun kaveri/tuttava piirissä tullu vielä yhtää katuvaa ostajaa ilmi, kun on lonkkarin hommannut.

   Poista
 5. Tosissaanki hyvä postaus!

  VastaaPoista
 6. ohhoh. jos joku tekee postauksen joka on täynnä tekstiä niin skippaan suosiolla ja tsekkaan vaan kuvat MUTTA nyt tein poikkeuksen, enkä ees miettiny luenko vai enkö. maukas postaus on todella ja teksti vei mukanaan :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks, siisti ku porukka tykkää ! =)

   Poista
 7. erittäin mukava oli lukia tuo teksti läpi, ei olis pahitteeksi tehä lisää näitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiskaitälläsiä sitte lisääkin tehä kerta palaute on näin positiivista. Kuitenkaan ei iha jokapäivästä tuu olemaan =)

   Poista
 8. Oikein mainio postaus; tekstin kerronta oli elävää ja hyvin kuvailtua ja kuvat täydensivät tekstissä kerrottua = mahtavaa! Olit varmaan hyvä kirjoittamaan äidinkielen juttuja koulussa? :-D Jatka vaan samaan malliin tekstin suhteen! Mielestäni kuvia voisi kuitenkin laittaa enemmän, mutta kuten itsekin sanoit, niin tämä ei ollut "perinteinen" postaus vaan semmonen erilainen, sekin toki passaa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanotaanko että otin kuvia niin tasasin väliajoin kännykällä niin oli helppo valita ne sellaset jotka tukee tekstiä. Iteasiassa oon ollu aika keskiverto äikässä aina, yisllä tais olla kasi ja lukiossa nukuin tunnit ja raapustin kokeen siitä mistä rima oli matalin. Amiksessa sitä ei oo vielä kunnolla ollukkaan.
   Katotaa mite tälläsiä jaksaa alkaa tekemään mutta kyllä nää luultavasti aika vähäiseksi.

   Poista
 9. Eka katoin et joo en varmaa millää jaksa lukee mut päinvastoin oli tosi mielenkiintonen ja erillainen, itseasiassa tosi hyvä! Eli useemminkii tälläsii!

  VastaaPoista
 10. itseasiassa yllätyin kuin jännää teksitä osaat tehä.positiivisesti siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä että saan yllätettyä positiivisesti ! =)

   Poista
 11. Tykkäsin! Lisää tämmösia :)

  VastaaPoista
 12. Tuo "otsikko" on ihanan kerronnallinen ja sama rata jatkuu läpi tekstin kuvien lisäämän uskottavuuden kanssa. LIKE! -b

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvon mietin otsikkoa, mutta nyt piti vähä miettiä että porukka jaksais lukee :D kiiots =)

   Poista
 13. Pakko myöntää et olin aikalailla yllättyny et kirjotit tämän tyylistä tekstiä, jotenki niin eri paria samu ja kirjakieli. Mutta silti erittäinkin toimiva yhristelmä, teksti tempas mennessään! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinkaisseon, mutta pitää koittaa välillä säväyttää vähä erinlaisella ! Kiitos pipsa ! =)

   Poista
 14. oijoij tää oli aiva loistava! :)

  VastaaPoista
 15. Vasta nyt huomasin tän postauksen ja tästä todella pidin! Teksti sai tosi hyvin uppoutumaan tarinaan ja välitekstit herätti takaisin todellisuuteen aina hetkeksi. Tuli niin kesänen fiilis ahh! Eli jos vielä riittää kiinnostus kirjottaa tän tyyppistä niin mä ainakin lukisin mielellään useemminkin tällästä :))

  VastaaPoista