torstai 27. syyskuuta 2012

Vastaukset kuvina ja tekstinä.

Istahan koneelle aamu 11 aikaan, otin porukoiden auton tarkotuksella kämpille että tänä aamuna piti viiä se kotiin. Oli syy herätä "aikasin" ja päivä tuntuu pitemmältä kun ei nuku 2-3 kolmeen asti. On nimittäin kokonaan vapaapäivä sekä töistä että koulusta. Tajuan että tässähän on melkonen savotta eessä, mutta onhan ny ainakin aikaa. 

Alotetaan vaikka nyt siitä mitä haluan tehä isona, mikä on se unelma ammatti on. 
Tällä hetkellä opiskelen merkonomiksi kaketusulla, yhenlaista sluibaamista ja välillä pitää jotai pientä värkätä että siellä pärjää, kuitenkin kun on ollu kaupassa töissä nelisen vuotta niin on paljon sellaisia juttuja mitä on oppinut tekemisen kautta jo, ja kun niitä opetetaan kirjasta teoria muodossa tämä tuntuu täysin turhauttavalta ja ajan tuhlaukselta. Kuitenkin joku koulutus se on pakko saaha purkkiin ja eipä tuossa paljoa jäljellä oo. 

IMG_0014
Kakkosvuonna mulla oli mainostoimistotyö kurssilla inDesignin reenausta, se oli ihan jees. On nimittäin tullu yks rojekti missä piti tehä henkilökortit, ja inDesignillähän meissi teki ne. 
IMG_0029
Askarreltu on monenlaista tuolla koulussa, ne on ihan mukavia kursseja kun ei tarvi nuokkua pulpetilla ja miettiä että pysyykö hereillä vai eikö. 

Kuitenkaan tuolle alalle en haluais jäähä. Oon sitä mieltä että työpaikkani on tällä hetkellä se paras mahollinen. Palkkaa maksetaan tunneista, ei mitään paineita sen suhteen. Joustavia ollaan, sekä meikä että työpaikka. Varsinkin hääkeikkojen suhteen on aina ilo huomata että vapaata järjestyy jos vaan tarpeeks ajoissa ilmottaa. Kuitenkin se vaatii iteltäkin se että joustaa omissa työajoissa silloin kun siihen on mahdollisuus ja tarve. Sittariin pääsin töihin suhteilla. Äitille soitti osastovastaavan roolissa oleva perhetuttu että kärryhommiin tarvittais reipasta miestä/poikaa, kyseli eka isoveljeäni sakea. Sake ei kuitekaan eka ollu innostunu ja meikähän otti hymyhuulilla haastattelupaikan vastaan ja kyllä sieltä sitte töitäkin irots. Siellä sitä on sitte kasvettu pikkujunnukärrypojasta maitokaapin hujoopiksi. 

199227_1621212774034_2085665_n
Ei ne kärryhommat aina ollu pelkästään auringon ottamista ja sluibailua. 
IMG_0216
Huumooria,huuuuumoria. 

Niinkuin sanoin että kaupan alalle en haluais ikuiseksi ajaksi jäähä. Se mitä haluan tehä isona on vähän vielä auki. Mutta on kuiteknin sellasia pieniä haaveita mitä ois siisti toteuttaa. Esim. lähhtä kiertämään köyhiä maita kamera kainalossa, ikuistaa hienoja hetkiä ja ruutuja. Ja tehdä niistä kuvakirja. Kai se unelma-ammatti on jonkin sortin media-alan sekatyöläinen. Paljon erinlaista, urheilukuvausta, hääkeikkaa, artikkelien kirjoittamista, bloggaamista, mainostoimistotyötä yms. 
936043891_orig

Jaa-a, mistähän sitä sitte. Melko paljon näköjään ootte laittanu kysymyksiä naisista. Pitäsköhän sitä vähä avartaa vähä meikäläisen näkökulmasta. Että mitä arvostan ja minkälainen on minun makuun. Ihastuksia tämän elämän aikana on ollu sopivan vähän. Seurustelupuolelle oon kahdesti astunut, toinen on mennyttä ja toinen juttu on se joka on tämän hetken eläämäni. Kyllä toi on hieno asia elämässä kuhan sen tekee oikein. Ei lyödä sitä 60kg palloa jalkaan kahlittuna joka estää kaikki tekemiset ilman toisen lupaa. Kyllä se on mahollista että 2h ennen helsinkin junan lähötä päättää duunissa että lähtee morjestaa kavereita. Ilmottaa tyttökaverille että tiiraillaan muutaman päivän päästä. Kuha luotto on kohillaa eikä ite rupea perseilemään mitään. 

Ulkonäöstä se verran että mulle se ei oo se tärkein osa tyttökaveria, kyllä se ihmisestä melko paljon kertoo jos sillä on 25kg ns. ylipainoa tai on normaalipainoinen. Kun ite tykkää urhiella ja koittaa elä jollain tapaa terveellisesti haluan että se tyttökaverikin tekee näin. Eikä tarvi olla 175cm ja mallin mitoissa, onko kellään varaa vaatia moisia. Ja mitä väliä, kuha se on sujut ittensä kanssa, ja sisältäpäin hieno ihminen  ! Ja kyllä ulkonäöllä viestitetään myös omia harrastuksia ja mielenkiinnon kohteita. En mä siks hirveesti tykkää että naama on rautarinkuloita täynnä ja ollaan pelkästään mustapunaisessa nahkakuosissa.
Mutta kyllä kumminkin mielummin brune ku blondi,  ja perse vai arse kysymykseen vastaan että sydän. 

315360_4219560218383_939565025_n
Tyttöystäväni Sara. 

Tästähän on sitte luontevaa jatkaa parhaisiin kavereihin ja sisaruksiin. Mulla ei oo sellasia sääntöjä mitkä hyvässä kaverissa pitää olla. Kuha se on hieno ja rento kaveri niin kyllä hauskoja hetkiä tulee ! Kuitenkin ehkä jos pitää valita parhaat kaverit niin kai ne tulee niistä kenen kanssa viettää eniten aikaa. 
IMG_8069
Eetu ja Ooku. Eetun kans hajoiltiin eskarissa ku jouduttiin eri ryhmiin. Ookun kans sen verran monta sekavaa hetkeä koettu mutta sanoisin yhdeksi hienoimmaksi sen kun oltiin pääsiäisruuhkissa kahestaa kärryvuorossa. Loskaa oli 40cm ja hajoilun siasta naurettiin mahat kipeäksi. 

On niitä paljon enemmänkin jotka ovat tärkeitä meikäläselle mutta täähän muuttuis kokonaan "Rakkaat kaverini" postaukseksi jos alkais enempää laitteleemaan. 

Perhe, toivottavasti jokaisen tukiverkosto. Koti, se johon toivottavasti on aina tervetullut. Aika normaalissa perheessä oon varttunu, sisaruksia 4, äiti ja iskä. Todella hyvällä paikalla omakotitalo, iso piha jossa on ollu tilaa saken ja kavereiden kanssa pelata fudista heittää keihästä, tehä pikku snoukkamäki ja olla flopparisotasta. 
IMG_6371
Äiti ja Isi.
IMG_3958
Sara -99
IMG_4288
Anna ja sen mies Mikael "Michael" Turtinen. 
IMG_4236
Sake ja valle. 

Oon saanu junnuna olla onnellinen ku on ollu isoveli, vain pari vuotta vanhempi. Oli aina se takapihan pelikaveri, ja tappelukaveri. Nyt kun vallen kasvua nähny niin kyllä sitä huomaa kuinka se arvostaa isoveljiä. Koittanu sitte aina josokus pelata säbää sen kans pihalla tai keksiä jotai muuta tekemistä. Ettei pelkästää käy sanomassa moro ja istaha koneelle. 

7b170d44034911e2a86422000a1cbab1_7
<3 nbsp="nbsp">

Valokuvausta on tullu harrastettua öö nyt se  nelisen vuotta reilut. Sain innostuksen kai siitä kun pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa järkkäriä, olin niin fiiliksisä. Yhtäkkiä porukoiden pokkari rupes olemaan aina reissussa ja meikäläisen taskussa. Siitä se sitte lähti, muistan vielä varsin hyvin ko olin kotipihalla, laitoin pokkarin jalustalle ja otin macroasteksilla kuvia pihan kukista. Kuvina kun nyt katsoo niin ei oikeen minkäännäköisiä mutta kyllä niillä on oma arvonsa. Siitä se koko valokuvaushomma on meikäläisen kohalla lähteny liikkeelle. 

102570067

Aikalailla ite oon opiskellu räpläämällä kameraa, selaamalla kameralehtiä ja kattelemalla muitten ottamia kuvia. Yhen kurssin oon käyny valokuvauksesta. Kauppiksessa valinnainen kurssi, kuitenkin kaikki voi varmaan arvata sen hyödyllisyyden minulle kun ensimmäisellä tunnilla opeteltiin miten laitetaan kuvat koneelle. 
Kuvia mulla ei oo tapana hirveesti muokata, oikeastaan muutan terävyyttä, kontrastia, valotusta, värillämpötilaa ja värikylläisyyttä tarvittaessa. 

Skedetystä harrastin todella pienenä, osasin tehä flipin ja shoveitin. Siinä aikalailla oli. Koitin rullaluistimia jossain vaiheessa, harkitsin BMX:n ostoa. Kunnes koitti se päivä kun sake osti lonkkarin, kävin kerran kokeilemassa ja olin myyty mies. Se että kumpi on kivempaa lonkkarointi vai snoukkaus on vaikee sanoa. Riippuu tilanteesta. Nyt on hirveet kuumotukset lumille, kun viimekausi meni aivan häneksiin. Snoukkauksen alotin joskus 11-12 ikäsenä oisko ollu. Toivon vaan että polvi pysyy kuosissa ja saan naatiskella snoukkaamisesta ja sen kuvaamisesta. 

95238271
Kaakkurin minramppi ja rullikset. 
IMG_0086
Kerava ja longboard. 
119123084
Lumilautailu + kevätkeli = herkullista.

Sitten vielä näitä jotain kysymyksiä mitä en osaa jaotella mihinkään noihin aiempiin teksteihin. 
Juotko kahvia? Kyllä juon, maidon kanssa. Ei sokeria, ei kermaa. 
Minkä ikäisenä aloitit tupakan polton? Olin ensimmäisellä luokalla kun yksi vanhempi poika pakotti minut polttamaan röökiä, sen jälkeen käski syödä puolukoita ettei henki haise. Noh joskus yläasteen lopussa aloin satunnaisesti polttaa ja siitä se on sitte lipsunu. 
Kuletatko kameraa joka paikassa mukana? En.
Onko rankkaa asua "yksin" tai ilman vanhempia? Ei kun kotin on niin lähellä sitlikin, töissä käyn niin ei tuu taloudellisia ongelmia ja hyvät kämppikset !
Lempibloginne? www.ettala.com
Laitatko makaroonilaatikkoon ketsuppia? Kyllä.
Luetko Aku Ankkaa? Kyllä.
Missä asut Oulussa? Hiironen, koti Kaakkurissa.
Henkilö jota ihailet? Pasi Salminen
Paljonko oot pitkä? Viime mittauksessa 190cm.
Millä kameralla kuvaat? Canon EOS 7D ja 50D
Objektiivit? 8mm fisu, 50mm 1.4, 24-105 f4L, 70-200 2.8
Ootko asunu oulussa aina? Kyllä
Missä haluaisit asua 10vuoden päästä? Ulkomailla. 
Paras pizza? Oma tekemä pohja, päällä kinkku, ananas, kebab, tonnikala ja salmi. 
Mistä saitte idean bloggaan? Oon blogannu jo monta vuotta, tämä nostaa motivaatiota kuvata ja on kivaa touhua muutenkin ! 
Objektiivi jonka haluaisit nyt saada? 10-20 laajiksen ja 85mm 1.4
Parta vai viikset? Viikset
Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta, onko kasvihuoneilmiö sinusta aiheellinen? Turhanpäivästä shaissea, voisin kirjoittaa tästä asiasta novellin minun mielipiteestä aiheeseen mutta empä jaksa ruveta. 
Jos saisit valita minkä vaan supervoiman ni mikä se olis? Se ettei tarvitsisi ollenkaan nukkua.  
Kerro joku ehdoton must-have juttu tälle loppuvuojelle mikä vielä on jäljellä, tai onko jotai juttuja mitä vielä haluut toteuttaa? Ulkomaanmatka, joka toteutuu 9.11 kun lähen Dubaihin ! 
Luetko ikinä kirjoja, jos niin minkätyyppisiä ja onko jotain lempparikirjoja? Harvemmin. Remeksen kirjoja oon lukenu jonkunverran. Toimii mulle. 
Sun lempivitsi? Tähän on sitte pakko keksii jotain! Hmm. Ei meissillä oo mitää lempivitsiä. Lyhkäset ja huonot vitsit toimii aina. Esim. "Mitä tapahtuu kun risteyttää sian ja turkulaisen ? Ei mitään, sika ei suostu."
Onko hiukset naisen kruunu? On silloin kun niitä ei liian hinostelemalla laita. 
Keitätkö kahveet jos tuun kylään? Tottahan toki ! Millon tuut ? 
Missä päin Suomea käyt(te) eniten laskee? Ruka, Isosyöte, Syötekeskus ja oman kylän montut. 

En millään jaksa lukee enää uudestaan ja tsekata kirjotusvirheet ja epä-äidinkielisyyttäni. Suokaa se anteeksi minulle.
Siinäpä ois. Huhhuh tässähän meni kauemmin mitä ois kuvitellu. Heihei ja ensikertaan ! 
ps. täyttikö odotuksesi ? 

20 kommenttia:

 1. oi todella hyvä postaus!

  ja miks ihmiset välittävät ootko lesta vai et sama se sille!

  VastaaPoista
 2. Loistava postaus!

  Ja itekki kyllä ihmettelen tuota et miten porukkaa mitä kukanenki on. keskittys vaikka vielä vähä enemmä siihe ommaa nappaa ja antaa muitten ellää niinku ne ite haluaa?

  VastaaPoista
 3. huhhhuh menikai sulla vuosi tässä ! makia postaus

  VastaaPoista
 4. Taa postaus oli tosi kiva! Jotenki hauska tietaa vahan enemman ihmisesta, joka on kuvien ja tekstien takana (:

  VastaaPoista
 5. Osta vaan Samu pois tuo 10-22mm ;) t. työkaveri

  VastaaPoista
 6. eka kommentti melko onnistunu trolli. tai sitten ei.

  VastaaPoista
 7. Niiiiin mukava postaus! Sulle kyllä sopis tommone ammatti niiku nyrkki silmää (vaikka Keravan mäkin autokaistalla tms)! Voin vaan kuvitella nuo tilanteet mitä mainittit tuolla yhessä kuvatekstissä.... Mutta hyvinhän tän jakso lukia! :)

  T. taas yks anonyymi (vihje: Jos maratonit ois aina näi kivoja nii senhän vois ottaa iha harrastukseksi.)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava postaus!

  VastaaPoista
 9. saako kysästä että mahatko dubaihi iha lomailemaa lähtä vai onko jotai muuta suunnitelmissa? :D

  VastaaPoista
 10. HUIPPUA SAMU! MAGIC postaus ! :)

  VastaaPoista
 11. Huippu postaus! :d vitsi et teiä blogi on nii huippu ootan aina innol uusii postauksii ! Samaa rataa vaa :)

  VastaaPoista
 12. Vaikutat tosi fiksulta tyypiltä!

  VastaaPoista
 13. En osannu asettaa odotuksia tämmöselle postaukselle, koska jokainen tekee omalla tavallaan, mut tää on kyl ihan mahtava postaus! Kuvia ja tekstiä sopivassa suhteessa, ja kerroit just sopivan verran itestäs ja omista asioistas. :-)

  VastaaPoista
 14. aivan huipppu postaus !!!! :)

  VastaaPoista
 15. vautsi! tosi hyvä postaus, sai ihan uuen näkökulman suhun ja voin kertoa että rispektii tulee. ihanan aidolta tyypiltä vaikutat :)

  VastaaPoista
 16. On sara kyllä nyt löytäny rehellisen ja luotettavan tuntosen jätkän itelle:) kehotan pitämään tästä ihanasta miehestä kiinni:)

  VastaaPoista
 17. toi supervoima ois kyl niin osuva sulle...hahaha.

  VastaaPoista