tiistai 12. elokuuta 2014

Mustaa ja valkoista

Kemissä ajellessani etusivu-ohjelman juontajat kertoivat että alustavan suunnitelman mukaan suomen valtion velka kasvaa entisestään. Otetaan velkaa ja pidetään elintaso hyvänä, ei myönnetä itsellemme missään vaiheessa että nyt on pakko kiristää ylänappi kiinni ja vetää vähän homma pikkusen niukemmalle. Mutta kuka sitä uskaltais alkaa tekemään, täytyyhän sitä ens eduskuntavaaleja sen verran silmällä pitää että koitetaan jokaisen annelia hiukan nuolla, että kielestä ei näyt tervettä punaista enää lainkaan vaan ruskeasta kiiltävänä se loistaa promokuvissa.

_MG_3839

Puuttinin mielipuoli uhmaa armeijalla. Kun ei enää riitä että ilman paitaa rintakarvat hulmuten ratsastaa tiikerillä täytyy laittaa isompaa sotaa alulle. Vaan miksipä se jättää tekemättä jos aivoissa ei aivan kaikki murot ole kupissa, ja kansasta 80% on hänen päätöksien takana. Elintaso kun hänen aikakaudella on saatu hyväksi, vähät silloin kannattaa muiden navan kutitus kiinnostaa. 

_MG_3850

Milloin selfieiden ottaminen on lähteny räpylästä, käsistä ja lapasesta. Siinä vaiheessa kun niistä tehdään ihan kirja. Tää kai on vaan sitte sitä ameriikan mallia, jossa kaikki on isompaa. Noh jos kardaassiani tekee sen jenkeissä niin eiköhän tukiainen tuu muutaman vuoden päästä suomessa perässä. 

_MG_3830

Koulut alkoivat, ja täytyihän siitäkin joku negatiivinen juttu tehdä. Opettajien mielestä vanhemmat ovat olleet lapsien palvelijoita, kaikki pitää saada ja mikäli homma ei miellytä sen voi unohtaa. Ja sitten vanhempien selitykset ovat aina "ei meidän raimo...". Onko meidän tosiaan näin heikoksi mennyt kasvatus vai halutaanko tuoda vain huonot puolet esille ? 

_MG_3828

Nykäsen matti söi muuten ykspäivä kolme litraa marjoja, tais olla vielä mansikoita. On se vaan kova sälli, mutta mielestäni vielä kovempi tyyppi on se joka on saanu jutun aiheesta väännettyä. Uutiskynnys tuntuu olevan jo kohtuuttomalla tasolla. Mutta kyllähän nämä otsikot klikkauksia saa, ja sillä kun nykypäivänä mitataan kaikki niin bonarit vaan jutun kirjoittajalle ja viikon Alanya matka vielä lisäksi, siinä toivossa että näkisi siellä Arto Länsmanin juomassa vettä alkoholin sijaan aurinkotuolissa istuessaan, ja voisi tehdä jutun aiheesta.

_MG_3827

Ei se elämä oikeesti täällä suomessa niin ankeeta oo, vaikka negatiiviseen sävyyn kirjotinkin pätkiä satunnaisista aiheista. Meikällä menee ainakin hyvin ja niin menee monella muullakin, tiedän sen. Nautiskelkaa siitä että ette voi vaikuttaa suurempiin asioihin, silloin teitä ei voida syyllistää. 
Mutta muistakaa äänestää, tämän jälkeen teillä on oikeus valittaa, ja olla tyytymätön nykyiseen tilanteeseen, olette sentään täyttäneet kansallisevelvollisuuden tässä asisassa. Mutta älkää viekö suvaitsevaisuutta liian pitkälle. 

Kello on kuutta tuntia vaille aamuherätys, jatkan tämän päivän hääkuva projektia vielä ainakin jonkin aikaa. Näkemiin ! 


10 kommenttia:

 1. Hienot kuvat ja asiateksti! Oon seuraillu blogianne jo tovin ja tykkään!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ! Toivottavasti saadaan pidettyä jatkossakin materiaali mielenkiintosena =)

   Poista
 2. Ihan mahtava postaus!

  VastaaPoista
 3. Heitetään Samu viikonpäästä maailmanpoliittiset ongelmat syrjempään ja lähetään jänkhälle joikaamaan ;) komeita kuvia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä uskon että me maailmanpoliitiikasta puhutaan ja kaikesta muustakin tällä reissulla, mutta kyllä me jänkhälle suomen kaunista luontoa lähetään tutkimaan. Kukkahatut päähän ja sitärataa.

   Meikä aatteli ihan tehä sillätapaa että jätän luurin autoon, otan kameran ja paperia ja kynän matkaan. Nautin siitä kun sosiaalinen media ja jatkuva informaationtulva ei oo läsnä.

   Kiitos Dj palautteesta !

   Poista