torstai 18. syyskuuta 2014

Kevo 3/3

Nyt kun on kuukausi reissusta, on aika pistää viimenen kuvapaketti tännekkin jakoon. Kyseessä on toiseksi viimeinen päivä ja se alkoi aamuhengailulla fiellun vesiputouksella. Rauhassa juotiin aamukahvit ja käytiin ottamassa kuvia vesiputouksella mikä on kuulemma yks suomen isoimmista ja hienoimmista. Tässä vaiheessa alko tulla jo aika paljon muitakin ihmisiä vastaan ja oli tuolla leiripaikalla toinenkin porukka samaan aikaan yötä. Kun alkumatkasta melkeempä ainut mitä vastaan tuli oli porot.


Fiellun vesiputous

Pakollinen turistikuva


Eekki sano alkumatkasta että mitenhän samu selviää kun ei oo kännykkä mukana ja jolla ottaa selfie. No kyllä järkkärilläkin sen selfien voi ottaa. 

Se hetki kun on kävellyt 40km kanjonin vartta ja lopulta tulee sen päähän. 


Ruokalepo

Lounaalla mietittiin että ois siisti jos vois tehä telttasaunan viimesen illan kunniaksi. Siinä sitten jaettiin porukka kahtia ja lähettiin eekin ja jpn kanssa pikamarsilla vetämään vajaa 15km. Päästiin järven rannalle ja ensimmäiselle automökki leiripaikalle ja alettiin tekemään telttasaunan kiuasta kunnes huomattiin että eihän täälä oo kiviä oikeastaan ollenkaan. Tuntu jotenki turhauttavalta kun on vetäny 50km kallioisessa maastossa ja varonu että ei pyöri nilkat liikaa kivikossa, sitten kun niitä kiviä oikeasti tarvii nitähän ei oo lähimaillakaan. No saatiin me sitten koristekivistä ja kaasuhellan kehikosta tehtyä kiuas ja useamman tunnin lämmityksen jälkeen päästiin ottamaan löylyt. Kolmisen tuntia pidettiin liekkiä alla ja näin jälkiviisaana ois voinu vielä tunnin verran ainakin pitää liekkiä alla. Ois tullu pikkusen vielä pidempi saunahetki. Mutta kyllä se silti kruunasi reissun ja hyvillä fiiliksillä pysty mennä nukkumaan tietäen että reissu on lopussa ja 10km päässä odotti asuntoauto jolla pääsi kotiin sivistyksen pariin.


1 kommentti:

  1. Löytyy sitä näköjään Suomestakin suhteellisen komeeta maisemaa!

    VastaaPoista