torstai 4. joulukuuta 2014

Luukku 3


#rusettiselfie

#video

"Mä haluun järkkärin!"

Järkkäri, tämä musta mötikkä joka roikkuu kaulasta ja jolla saa ikuistettua hienoja hetkiä, on noussut melkoisen kovaan muotiin vuosien saatossa. 
Itse hommasin ensimmäisen järkkärin 15 kesäisenä, jonka seurauksena hurahdin täysin valokuvaus harrastukseen. Vähäiset omat rahat alkoi mennä putkiin ja suljin paukkui kovaa tahtia. Alusta alkaen tarkoitukseni oli kehittyä valokuvaajana, ja käyttää paremman kameran tuomia ominaisuuksia hyväksi.
Se että nämä trendikkäät, parhaimmillaan punaiset laitteet roikkuvat teinien sekä vanhempien ihmisten kaulassa ei sinällään häiritse minua ollenkaan. Kuitenkin se että kamerassa on aina automaattiasetukset päällä, eikä muutenkaan kameran ominaisuuksista sekä sen tuomista mahdollisuuksista oteta selvää, on minusta kohtuullisen pitkälti rahan tuhlausta. 
Monet kysyvät minulta että mikä olisi hyvä "perusjärkkäri", esitän melkeen poikkeuksetta aina kysymyksen että millaiseen tarkotukseen meinaat kameran ottaa. Minun mielestä on turhaa ostaa halvinta markkinoilta löytyvää järkkäriä, kuvata pelkästään kittiputkella ja automaatti asetuksilla, kun seurauksena on pettyminen kuviin ja zoomin riittävyyteen, mikäli rahat ja motivaatio ei riitä kaluston parantamiseen ja asiaan perehtymiseen. Mielummin kun ottaa laadukkaan powershotin jossa on valmiiksi laajempi polttoväli, helpompi käyttää sekä helpompi opetella kuvauksen alkeita. 
Mutta toisaalta joillekkin esim. reppu, lonkkari, tupakka, kello taikka kamera voivat olla enemmänkin osa pinnallista kokonaisuutta, eikä niiden ostamisen suurin syy ole ollut tuotteen todellisen käyttötarkoituksen hyödyntäminen. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti