perjantai 16. tammikuuta 2015

Kuka on uhri ?Klikkaan Google Chromen auki ja Facebookin lisäksi avaan Helsingin Sanomien sivun. Oikeassa laidassa täysin normalaisti on luetuimmat uutiset. Eilisen Oulun tapahtumat vähemmän tai enemmän yllättäen ovat kärkikastissa kyseisessä laarissa. Noh, jos siellä olisi jotain uutta tietoa uteliaalle ihmiselle, jonka kotikaupungissa on tapahtunut jotain käsittämätöntä. 
Nälkäiselle uutisenlukijalle eilisien infojen jälkeen lautaselle ei paljon ruokaa ollut laitettu, joten erehdyin hyppäämään kommenttioisiohin, uutisessa jossa kerrottiin poliisin reagoineen sekunnin murto-osissa ampumalla kun kirvesmies oli koittanut kolmannen urakan haudankaivajille saada. 
Eilen kun kuulin ensimmäistä kertaa että Tuirassa on tapettu kaks henkilöä, mieleen juolahti oikeastaan välittömästi perhesurma, taikka välien selvittely huumeveloitsa tjsp. Luit oikein, mielessä ei ollut ensimäisenä että joku snikkers patukan näköinen kaveri on riehumassa tuirassa jossa syysiltoina vastaan kävelee enemmän kiiltäviä hampaita kuin ilman kasvoja, kuin tivolin lihatiskiltä palanneita teinityttöjä ja poikia. 
Se että kyseessä oli tummaihoinen, ei sinällään tuonut yhtään sen suurempaa vihatunnetta tekijää kohtaan, kuin että se olisi ollut perinsuomalainen mies joka ei hymyile kun kassalla maksaa ostoksensa visan luottopuolelta. 
Palatakseni takaisin hs.fi sivun kommenttiosioon heitän tähän alle pari kommenttia:


"Ilmassa taisi roikkua ajatus "jos se vielä lyö niin varmasti ammutaan, onhan se tappanut kaksi". Niinpä "yllättäen" tilanne kärjistyikin juuri sellaiseksi. Kärjistetyn tilanteen avulla toteutettu yhteiskunnan kosto."


"Ei voi taas muuta sanoa kuin että hyvin kotoutettu."


"Oulun epäilty kaksoissurmaaja avasi oven ja löi kirveellä – "Poliisi reagoi sekunnin sadasosassa"

Eli polliisilla oli ase jo valmiina kädessä. Olisiko sähkötainutin hengen säästävä vaehtoehto!
Erittän huonosti organisoitu operaatio!!""Nyt tulee paha kommentti:

Kaksi tapettiin kirveellä. Miksi tätä kolmatta poliisin puolustukseksi surmaamaa täällä niin kovasti pähkäillään eläväksi. Ei sanaakaan kommenteissa noissa kahdesta t o d e l l a turhaan kuolleesta oululaismiehestä.
Surunvalitteluni kahdelle kirveenheiluttajan tappamalle ja heidän omaisilleen, ja osanotto myös poliiseille kovan työtehtävän johdosta. Siihen loppuu minun sympatiani."


Nojatuolissa kun istuu kotisohvalla, on helppo sanoa kuinka surkeasti poliisi toimi ja helppo ajatella kuinka olisi itse ollut viisaampi ja laittanut sinne kyynelkaasua, niin oltaisiin säästytty turhalta veren vuodattamiselta. Itse luotan kyllä suomalaiseen poliisin, se on niin pitkään sinulle ystävä kunnes vääryyttä teet. Asiat voisi olla todella paljon huonomminkin. Ei tarvitse ajaa kuin muuansata kilometriä oulusta niin päästään jo paikkaan missä poliisin mielipiteen määrää rahatukun koko.
Missä on tämäntyyppisien tapahtumien todelliset syyt? Onko se maahanmuuttopolitiikassa, kasvatuksessa, hoitokeinoissa vai jossain muussa ? En tiedä, enkä lähde sitä julistamaan koska en löydä faktaperäistä vastausta luultavasti vaikka koko elämän sitä etsisin. Toisaalta aina löytyy kaikkeen vastaus, kliseinen sellainen. Ehkä kaikki lähtee ihmisestä itsestä, myös muutos. 

Olenko rasisti ? En, mielestäni maahamuuttolaki suomessa on surkea, mutta en myöskään laittaisi kaikkia Ahvenanmaalle jota minun "lempikansanedustaja" on joskus ehdottanut. Tottahan toki myös Teuvo asiasta oman mielipiteensä ilmaisi naamakirjassa :

"Liittyen Oulun kirvesmurhaajaan: onko tämä sitä Antti Rinteen ja muiden demareiden työperäistä maahanmuuttoa, jossa kantaväestöä tapetaan ja tilalle otetaan tällaisia henkilöitä, jotka elävät sosiaaliturvalla ja työllistävät julkista puolta, mm. poliisia? Niillä, jotka näitä hyysäävät, täytyy olla sahajauhoa päässä ja sen vastaanottokyky on ainoastaan neste, tiedän kokemuksesta."

Aina yhtä asiallinen suomen persujen keulakuva. 

Hyvää yötä, tapaamme pian. 6 kommenttia:

 1. Teuvo on lähinnä lähes-poliittisesti korrekteja tyhjänpäiväisiä lauseita nakkeleva narri, jonka kotikaupungin ABC-parlamentti ja Ylilauta on äänestänyt "päättäjäksi".
  Yhdyn täysin viimeiseen lukijan kommenttiin. Suomalaisilla, ehkä myös ihmisillä ympäri maailman, on paha tapa rueta neuvomaan kotiruutujen takaa työtään tekeviä. Anonyymistä jälkiviisaudesta netissä pitäisi tehdä rikos.
  Misi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli täten olisitko sinäkin juuri rikokseen sortunut ? ;)

   Samaa mieltä teuvosta, ja mielestäni valitettavaa että tällästä tapahtuu. Noh ainakin voi olla varma että niissä ABC parlamenteissa ei maailmaa pelasteta.

   Poista
 2. Tunnen myötätuntoa uhreja kohtaan. tunnen myötätuntoa poliisia kohtaan, joka ei varmastikaan ihan heti, jos koskaan, voi unohtaa tilannetta ja sitä että on todella tappanut ihmisen. Tunnen myötätuntoa myös kirvesmiestä kohtaan. Jollain tasolla. Koska tyypin psyyke oli pahasti kärsinyt ja hyvin todennäköisesti hän itse ei edes tajunnut tekoaan, vaan päässä on pimennyt pahasti. Se ei oikeuta kenenkään tappamista, mutta kenen tahansa päässä voi joskus napsahtaa, niin karua kuin se onkin. Toivottavasti mahdollisimman moni sais hoitoa ongelmiinsa. Varmasti jotain traumaperäistä tälläkin tyypillä takanaan.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista, mielenkiintoista.. Komppaan toisen kommentin anonyymiä. Myötätuntoa riittää kaikille, mutta kyllä se kirveen kanssa heilunut on aaaika paljon kauempana muista. Enemmän hänen kohdallaan myötätuntoa herättää se, että jotainhan hänellä on ollut pielessä ja pahasti niin harmi kun kukaan ei ole osannut auttaa aiemmin ja jopa mahdollisesti ehkäistä tällaista tapahtumaa. Itse tekohan on jotain aivan anteeksiantamatonta ja käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä asioissa on vaan se paha että välttämättä avun tarvetta on mahdoton huomata. Jolloin on myös vaikea syyttää terveydenhuoltoa/ystäväpiiriä.
   Ja totta tuo että ei tollasta tekoa puremalla edes niele.

   Poista