maanantai 26. tammikuuta 2015

Rakkaudesta lajiin

Ikuisuudelta tuntuneen pimeän ja märän syksyn jälkeen olemme vihdoin saaneet jo hetken ajan elää ihan rehellistä suomalaista talvea. Odotetuimpia juttuja itselläni on talvessa on tietenkin lumilautailu ja sen valokuvaus.

Investoin tuossa hetki sitten toiseen salamaan, joka luo heti uusia mahdollisuuksia lumilautailun valokuvaukseen ja nostaa kuvien tasoa välittömästi muutamalla levelillä. Näistä kuvista kahta salamaa on käytetty kuvassa Jaakosta katuspotilla (5. kuva), jossa kuva olisi ollut lähes mahdoton toteuttaa yhdellä salamalla, sekä Joelin reilikuvassa (viimeinen kuva), jossa salamoilla on saatu laskija erottumaan paremmin taustasta ja muutenkin saatu piristystä kuvaan.

Nälkä kasvaa syödessä ja nyt haaveilenkin täällä jo seuraavan salaman hommaamisesta, jolla lähtisin valaisemaan laskukuvien taustoja. Lisäksi salamoihin värikalvot lisäämalla saisi helposti kuvista värikkäämpiä ja täten myös virkistävämpiä. Myös softboxit olisi kiva lisä sisäkuvaukseen. Ja taustakangas. Kyllähän tämä valokuvaustarvikkeiden hamstraaminen on pohjaton kaivo, aina kyllä keksii uutta ostettavaa. Mutta keksisin minä turhempiakin rahareikiä. Jatketaan siis kaluston päivittämistä tavara kerrallaan.

Nyt kuitenki itse kuviin. Ensimmäiset neljä kuvaa on otettu uudenvuodenreissultamme Iso-Syötteeltä, seuraavat kaksi katuspotilta Oulusta, sekä viimeiset kolme Ruskotunturilta.


Laskija: Jaako TuomivaaraLaskija: Jukka Tyni

Laskija: Joel Tyni

Laskija: Joel Tyni

3 kommenttia:

 1. Mielettömiä, varsinkin noi ekat!

  VastaaPoista
 2. Boom, kovaa settiä ! Just olin laittamassa viestiä että miks ei snoukkakuvia oo täällä kun tiedän että niitä on otettu !

  Pakkohan se on jotain kehitettävää keksittävä. Pikseleistä huomaa että nikon, napsu ois parempaa jos ois canoni ;)

  VastaaPoista
 3. nyt on kyllä onnistuneita ja mahottoman hienoja kuvia!

  VastaaPoista