maanantai 13. heinäkuuta 2015

Budapest: Heart of Europe, Pearl of Danube, Capital of Freedom, Capital of Spas and Thermal Baths, Capital of Festivals

Aloituspaikaksi reissullemme valikoitui Budapest. Valintaan vaikutti useat asiat, joista esimerkkeinä se, että koska sinne lennetään niin paljon, ovat lippujen hinnat kohtuullisia. Kaupungissa myös asuu muutamia meidän kavereita, joten myös heitä lähdettiin katsomaan. Tykkäsimme myös viime kesän reissusta kaupunkiin ja koimme, että Budapestillä on vielä meille paljon annettavaa. Ja oikeassa olimme. Postaukset edellisestä Budapestin reissusta: Budapest 1/2 - Budapest 2/2

_DSC0050-2

Lensimme Budapestistä Helsingin kautta Oulusta. Lento lähti Oulusta klo 18 ja oli Budapestissä neljä tuntia myöhemmin. Vaihto Helsingissä oli erittäin nopea (40 min): kaikki Oulusta tulleet lentokoneesta pois ja koneen tyhjennettyä Budapestiin lähtevät koneeseen. Budapestissä meitä oltiin lentokentällä vastassa Dotti ja Kitty. Lentokentältä kaupunkiin pääsee matkaamalla ensin bussilla lähimmälle metroasemalle ja sieltä metrolla kaupunkiin. Kaupungin sisällä on hyvä julkinen liikenne, johon kuuluu bussien ja metrojen lisäksi vielä rautiovaunut. 7 vuorokauden lippu maksaa noin 14 euroa.

Yöpyminen Budapestissä tapahtui Grandio Party Hostellissa, joka nimensä mukaan on juurikin bilehostelli. Kahden hengen huoneen sai 20 € / naama / yö, ei paha. En kuitenkaan suosittele hostellia niille, jotka haluavat erityisesti painostaa unen laatuun. Hostellissa oli sallittua juhlia läpi yön ja koska olimme tietoisia tästä, olimme varautuneet ottamalla mukaan korvatulpat. Hostellin sisäpihalla vallitsi kiva viidakkoteema ja sieltä löytyi mm. baaritiski, joka tarjoili alkoholin lisäksi myös ruokaa ja kahvia. Hostellista ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja tunnelma oli muutenkin kovin tuttavallinen ja ennen kaikkea rento.

_DSC0013-2


_DSC0028-2

Ensimmäinen kokonainen päivä Budapestissä oli ainoa, jonka vietimme Teemun kanssa täysin kahdestaan. Käytiin mm. syömäs English Breakfast ja +30 asteen lämmöstä säikähtäneinä mentiin lilluttelemaan yhteen kaupungin kuuluisista ulkoilmakylpylöistä. Paikallinen kaverimme oli sanonut, ettei siellä käy kuin eläkeläisiä, mutta todistettiin tämä väite todeksi: oli siellä niiden lisäksi muun muassa paljon paljon turisteja. Turistimäärästä huolimatta vierailu kylpylässä oli erittäin mukava ja voin suositella sitä kaikille kaupungissa vieraileville! Illalla käveleskeltiin Tonavajoen vartta ja otettiin kivoja kuvia.

20150608_135814-2

_DSC0062-2

_DSC0072-2

_DSC0105-2

_DSC0079-2

Kengät Tovanan rannalla:
"Uutena kokemuksena tutuistuimme nähtävyyteen "Kengät Tonavan Rannalla", joka on muistomerkki Budapestissä vuosina 1944 - 1945 kuolleille juutalaisille. Noina vuosina juutalaisia kerättiin teloitettavaksi rannalle. Heidän täytyi ottaa kenkänsä jalasta, minkä jälkeen heidät ammuttiin niin, että ruumiit putosivat suoraan Tonavaan. Muistomerkin koivat kuvanveistäjä Gyula Pauer ja hänen ystävänsä Can Togay vuonna 2005. Se koostuu 60 parista kenkiä, jotka on aseteltu riviin Tonavan varrelle ja jotka vastaavat malliltaan 40-luvulla käytettyjä jalkineita"
Lainaus Panun matkat- blogin postauksesta Seikkailu Budapestissa - ja MM-finaali paikallisessa musiikkistudiossa.

_DSC0103-2

_DSC0131-2

_DSC0151-2

_DSC0205-2

Toisena päivänä mentiin aamupalapiknikille Kansallismuseon pihalle, jonne myös Dani saapui paria tuntia myöhemmin. Jossain vaiheessa, kuin tyhjästä, taivas repesi ja alkoi tulittaa meitä jäätävän kokosilla rakeilla. Danikin sanoi, ettei oo koskaan nähny vastaavanlaista, vaikka on koko ikänsä asunut Unkarissa. Pari tuntia katoksessa sateen lakkaamista odotettuamme otettiin käyttöön suunnitelma B ja edettiin suojaisampaan paikkaan meidän piknik-vilttiä apuna käyttäen. Illasta tavattiin vielä Virag ja hengailtiin porukalla Danin kämpillä.

_DSC0199

_DSC0222-2

Kolmas ja viimeinen kokonainen päivä tässä Euroopan sydämmeksikin kutsutussa kaupungissa alkoi aamupalalla Trofea Grill Restaurantissa, jossa sai 13,50 eurolla syödä ja juoda niin paljon kuin halusi. Täytynee huomautta, että kaupungin hintatasoon verraten hinta oli todella korkea, mutta voin sanoa, että palvelu ja ruoka oli hintansa väärti! Palvelu oli tasoa lasissa-on-taas-tilaa-coca-colalle-joten-täytänpä-hieman-lasia T: tarjoilija. Sekös meitä ryysyläisiä kovasti huvittikin. Vieressä pöydässä ruoista nautti mafiapomon näköinen rikas, kullattua kävelykeppiä käyttävä, rikas unkarilainen. Buffet-pöydästä tuli haettua jos jonkinlaista herkkua ja parin tunnin nautiskelun jälkeen ei voinut muuta kuin hymyillä. Uutena kokeiluna mm. kissakala.

_DSC0273-2

Loppupäivä meni hengaillessa meidän unkarifrendien kans. Tolloin nähtiin Nettaa ekaa kertaa koko reissun aikana. Hassua muuten, että vaikka näiden kavereiden kans nähdään korkeintaan kerran vuodessa, tuntuu aina, että viime kohtaamisesta ei olisi kulunut kuin hetki. Mukava olla siunattu tälläisillä hyvillä kavereilla.

_DSC0331-2

"We are here at Feneketlen tó, that means a lake without butt, we r drinking' some beer, having fun...." Dani

_DSC0351-2

_DSC0380-2

_DSC0409-2

Jossain vaiheessa päivää ehdin myös kuvailla nuorta rastapää-skeittaria nimeltään Máté. Reissusta palatessani lähetin sit kaverin sähköpostiin kuvia ja sain isot kiitokset. Jes!

_DSC0288-2

_DSC0307-2

_DSC0309-2

Illalla vielä fiilistelybisset hostellilla ja valmistelut huomista junamatkaa varten. Seuraavana vuorossa siis Praha, jossa meillä oli yöpaikka Cousurfing.comin kautta löydetty Tereza. Tässä vaiheessa fiilis oli aika uskomaton. Reissua oli takana vasta kolme päivää ja edessä vielä kaksi viikkoa!

_DSC0194-2

P.S. Muistutan vielä, että bloggaajan ainoa palkka on lukijan kommentit. Ois kiva saada palautetta tästä postauksesta ja erityisesti jos mielestänne tässä on jotain, jonka olisi voinut tehdä toisin. Voin sitten korjata mahdolliset viat Prahan postaukseen. :)

7 kommenttia:

 1. Mielettömän kiva lukea tämmöstä reissupostausta, ku niin yksityiskohtasesti ja värikkäästi kirjotettu ja kivoja kuvia höysteenä!

  VastaaPoista
 2. Huippu postaus! Itellä varattuna Budapestiin elokuun lopulla 4päivän reissu. Nostaa fiilistä lukea hyviä kokemuksia ja ainakin tää 13,5e buffet täytyy käydä kokemassa. Kiitos vinkistä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! :) Kommentoihan sitten tänne mitäs tykkäsit ;)

   Poista
 3. eivitsit kui kiva postaus :) jään kyl niin ottaa prahan postausta :D

  VastaaPoista
 4. Ihan törkeen siistejä kuvia! Tykkäsin hirveesti lukee tätä!:-)

  VastaaPoista
 5. ihan huippu postaus jälleen!! helposti luettavaa tekstiä ja tapahtumat menee järjestyksessä eikä pompi paikasta toiseen niinku useimmissa mun lukemissa blogeissa. mahtava postaus taas!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kiitos kivoista kommenteista! :) Ihan tulee vanhat kunnon ajat mieleen ku ite jakso olla aktiivinen ja kommentteja tuli joka postaukseen :D

  VastaaPoista