perjantai 7. elokuuta 2015

Kenen unelma meil on ?
Perussuomalainen kansanedustaja kirjoittaa facebookkiin päivityksen ja kaikki suomen suvaitsevaisuuden lähettiläät pahoittavat mielensä. Ollaan valmiita saman tien viemään kaveri saunantaakse ja antaa vähän koulutusta. Eihän nyt kansanedustaja voi mielipidettään kertoa, mikäli se voi mahdollisesti jollakin tavalla loukata vähemmistöä. 
Muutama päivä myöhemmin helsingin keskustaan kokoontui toistakymmentätuhatta ihmistä osoittamaan mieltään monikulttuurisuuden puolesta. Myös muilla paikkakunnilla juhlittiin ja pilkattiin Immosta ja heitä jotka ajattelevat samalla tavalla. 

Huomasin facebookista että myös Oulussa pidetään kekkerit Rotuaarilla, ja ajattelin että käyn kameran kanssa pyörähtämässä siellä. Istahin opeliksin kyytiin, kurvasin sammakkotalolle. Kävellä kipittelin Roosteriin hakemaan takeaway kahvin, laitoin kahvin sekaa tilkan laktoositonta maitoa ja jatkoin matkaa kohti kansanjuhlaa. 
Jaksoin tunnin olla, lähinnä minuutti toisen jälkeen tuntui että ajatukseni sotii liikaa enkä jaksanut enää kuunnella näitä ihmisiä jotka kokee olevansa parempia ihmisiä koska rakastaa jokaista maailman ihmistä, paitsi toisinajattelijoita. 
"I have a dream"

Myöhemmin muutaman päivän kuluttua vastaan tuli tekstinpätkä jota jostain syystä en ennen ollut lukenut. Tämänkin löysin facebookista, tästä sosiaalisen median mullistajasta jonka kukkahattutädit on valtaamassa kun nuoret ovat jo pidemmän aikaa tehnyt palvelusta joukkopakoa. 
Se miksi tämän löytäminen oli yllätys oli se että teksti ei ole tuore, ja tekstissä ulkomaalaistaustainen kertoo maahanmuuttopoltiikasta juuri sillätavalla miten siitä itse ajattelen. Tottahan toki heti kun linkki alkoi levitä, Arman perui sanat ja hyväksyin taas se asian että monien mielestä taidan olla rasisti, tai ainakin suvaitsematon.

Monikulttuurisuus on hieno asia, mutta se millätavalla se kannattaa toteuttaa Suomessa on kysymysmerkki. Mielestäni "kaikki tänne ihmettelemään ja nauttimaan Suomesta sekä hyvistä sosiaaliturvista" ei ole kovinkaan kannattavaa. 

Jos alkaisin tähän kirjoittamaan pidemmällä kaavalla siitä miten minä ajattelen maahanmuutosta ja monikulttuurisuudesta, tulisi tekstistä niin pitkä että luulen että monikaan ei jaksaisi tekstiä lukea loppuun. Mutta mikäli välttämättä sen haluatte, ilmoittakaa toki. Saatan jopa jokuyö kirjoittaa sen julkiseksi. 

10 kommenttia:

 1. Anna tulla vaan! Oma mielipiteeni on, että kunhan Suomeen ei tule vain sosiaalietuuksia nauttimaan ja tapakulttuurin hallitsee, kaikki ok. Kotikaupungissani monet maahanmuuttajaperheet ovat todella sottaisia ja kerrostalojen raput haisevat ja lapset juoksentelevat muiden pihoilla. Ymmärrän, että uuteen maahan muuttaminen on vaikeaa, mutta eikö sopeutuminen helpottuisi jos maahanmuuttajille alettaisiin opettaa kielen lisäksi (jota kaikki eivät kyllä opi) myös suomalaista tapakulttuuria ja käytöstapoja. Uusien kalliiden puhelimien ja tavaroiden sijaan alettaisiin etsiä heille töitä.

  Immosen ''mein kampf''- kirjoitus ja monokulttuurihaaveet eivät mielestäni ole kovin realistisia, sillä monokulttuuria ja maata ilman maahanmuuttoa ei ole olemassa. Sitäpaitsi, on kummaa kirjoittaa moisia kirjoituksia englanniksi, eihän se ole suomalainen kieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää rustailla se kyllä kun sen verran paljon tullu siellä sun täällä palautetta että mielenkiinnolla odotetaan. Aikalailla uskon että voit sitten samaistua ajatuksiini =)

   Kiitos kommentista ! -b

   Poista
 2. Juu ehottomasti haluan lukea!:) Itse edellisen anon kanssa aikalailla samoilla linjoilla. Mielestäni maahanmuutossa ei mitään vikaan, jos vain tulijoilla oikeasti halu oppia ja kouluttautua, eikä vain tulla lusimaan muiden rahoilla. Tuosta mielenosoituksesta vielä, että hyvin oli joku peräänkuuluttanut kirjoituksessaan(en nyt millään muista kuka), että missä ovat ne suuret mielenosoitukset esimerkiksi vanhusten tai lasten puolesta hallituksen leikkauksien jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekki törmäsin samaan facessa samantyyppiseen kirjoitukseen, leikkö sama. Hyviä pointteja oli kirjottanu !

   Poista
 3. Kirjota ehottomasti julkiseksi mielipiteesi maahanmuutosta, jos vain haluat. Kiinnostaa tietää tämmöisen avauksen jälkeen, minkälaiset ajatuksesi sotii rasisminvastaista mielenilmausta vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on kyllä, ehotonta detlainia en uskalla antaa jotta ei tarvi väkisellä vääntää :D

   Poista
 4. Kysymysmerkkiä ennen ei tule välilyöntiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, jospa et mieltäsi pahoittanut. Tarkoitukseni on pitää teksti rentona tässä blogissa ja jättää turhan jäykkä täydellinen kirjakieli niille jotka sen paremmin osaa =)

   Poista
 5. Hyvä Samu, tärkeästä aiheesta kirjoitat!

  Tällä hetkellä tuo koko monikulttuurisuuskeskustelu on aika turhauttavaa seurattavaa, kaksi ääripäätä huutelee toisilleen poteroistaan, eikä järkevää dialogia saada aikaan. "Suvaitsevaisten" osasto keskittyy haukkumaan eri mieltä olevia rasisteiksi ja maahanmuuttokriittiset taas leimaavat koko maahanmuuttajien ryhmää pommittamalla eri sosiaalisen median kanavia uutisilla maahanmuuttajien tekemistä rikoksista.

  Kokonaisen väestönryhmän leimaaminen ei ole järkevää ja maahanmuuttajista löytyy yhtä lailla hienoja ja vähemmän miellyttäviä ihmisiä siinä missä kantaväestöstäkin. Tilastolliset faktat ovat kuitenkin kaikkien nähtävillä ja esimerkiksi seksuaalirikosten osalta tietyt pakolaisryhmät ovat selvästi yliedustettuina. Tämä ei liene sattumaa, vaan kulttuurisilla tekijöillä on merkityksensä tähän.

  Arvostan kulttuurista moninaisuutta ja mielestäni erilaisille ihmisille on paikkansa. Tällaisessa taloustilanteessa kaipaisin kuitenkin selkeää linjakeskustelua Suomen maahanmuuttopolitiikasta: Minkä verran tarvitsemme maahanmuuttajia? Minkä verran meillä on varaa ottaa pakolaisia? Ja miten kotoutamme maahanmuuttajat? Tuosta taitaa olla ihan tutkimuksiakin, että demografiset muutokset ja laskeva syntyvyys synnyttävät aidosti tarvetta maahanmuutolle. Toivoisin, että tuota tarvetta täyttämään pyrittäisiin houkuttelemaan ulkomailta aidosti tuottavia yksilöitä, esimerkiksi verotuksen keinoin ja purkamalla työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää sääntelyä. Sosiaaliturvaan panostamien ja "hyysääminen" eivät ole oikeita keinoja tässä asiassa.

  Pakolaisia tulisi ottaa vastaan vain sen verran, mitä järkevästi pystytään tänne kotouttamaan. Kotouttamisen suhteen Armanilla oli joitakin hyviä pointteja: Maassa on kyettävä olemaan maan tavalla ja kyllä kotoutujalta on voitava vaatia jonkinlaista vastapalvelusta uudelle kotimaalleen, eli ei vastikkeettomasti voi vuositolkulla elellä.

  Tämmöisiä ajatuksia heräsi blogikirjoituksestasi.

  Kirjottelehan vain omia mietteitäsi muidenkin nähtäville, mielenkiinnolla odotan :-)

  T. Tallikaveri 2010-vuodelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno huomata ettei ole yksin näiden ajatusten kanssa. Mielenkiintoista on muutenkin huomata että aika pitkälti enimmät loppujenlopuksi on hiljaa, ja ne on ehkä eniten niitä jotka käyttäisi sitä kuuluisaa maalaisjärkeä näissä asioissa mikäli saisi itse päättää.

   Tuli mieleen tuosta kuinka ääripäiden esille ottamista että on monestikkin timanttista lukea pöntöllä facebookin kommenttikeskusteluja jossa nimenomaan sinun mainitsemasi kohderyhmät taistelevat keskenään. Kannattaa kokeilla !

   Pitää ensin inpiroida jotain tekstiin sopivia kuvia ja sitten raapustaa teksti kasaan, lupaan että tulee jokupäivä ulos !

   Poista