lauantai 30. huhtikuuta 2016

Interrail: London

Viime kesän Interrailin viimeisenä kohteena oli Lontoo. Kaupunki valikoitui yhdeksi kohteeksemme kolmesta syystä: Jossu oli siellä näihin aikoihin työharjottelussa ja päästiin moikkaamaan kaveria pitkästä aikaa, kävimme Lontoossa Teemun kanssa pari vuotta takaperin (postaus reissusta) ja ihastuttiin kaupunkiin kerralla, sekä lisäksi Lontoosta lentää kohtalaisen halvalla Suomeen ja se sopi tämänkin perusteella hyvin päätepysäkiksi.

Näin 10 kuukautta jälkikäteen on hieman vaikea muistella mitä kaikkea sitä tulikaan kaupungissa tehtyä, joten turvaudutaan tällä kertaa suoraan matkan aikana kirjoittamaani "reissuvihkoon":

"25.6.2015

Kahden ja puolen viikon reppureissailu on nyt tullut päätökseen. Tässä istuessani junassa Tampereelta Ouluun ei fiilis voisi paljoa parempi olla. Vaikka reissussa oli äärettömän kivaa, on se kotiinkin mukava palata.

Reissun viimeiset kaksi päivää vietettiin siis Lontoossa. Oli tosi kiva nähä Jossuaki pitkästä aikaa! Eka iltana käytiin Banksy Tunnelissa, jonka jälkeen mentiin johonki kivaan kuppilaan istuskeleen Jossun suomalaisten kavereiden kanssa. Oikeen mukavia heppuja oli nämäki!

Eilen eli viimeisenä täytenä reissupäivänä mentiin Jossun kaa Camdeniin ja vietettiin siellä oikeestaan koko loppupäivä. Välillä käytiin Jossun kaverin Ninnin kanssa syömässä aivan sairaan hyvää intialaista ruokaa. Uutena kokeiluna maistoin mustekalaa, joka oli kyl äärettömän hyvää. Vaikka laskun loppusumma vähä järkyttikin, tuun kyllä joskus uudestaanki syömään intialaista. Loppuilta istuskeltiin kivassa puutarhabaarissa Camdenissa livemusiikkia kuunnellen.

Eilen kirottiin jo valmiiksi tän päivän matkustusurakkaa, mut tämäkin päivä on mennyt kyllä paremmin kuin hyvin. Ollessamme turvatarkastuksessa lentokoneeseen Teemu oli jättää koriinsa pennin, kunnes eräs tarkastajista kehoitti Teemun ehdottomasti nostamaan kolikon, sillä on kuulemma olemassa sanonta "Pick a penny!", joka tuo onnea loppupäiväksi. Ja näin kävi!

Lentäessämme Tampereelle ja mennessämme bussiin, emme olleet osanneet varautua käteisen nostoon. Ystävällinen bussikuski kuitenki ehdotti et nostettas rahaa sit perillä ja maksettas hälle jälkeenpäin. Toinen onnenkantamoinen koettiin, kun saatiin vaihdettua meidän junaliput kolme tuntia aikasemmin lähtevään junaan. Aikaakin jäi vielä sen verran, että ehdittiin hyvin käydä syömässä asematunnelin loistavassa pizzeriassa. Itse söin herkullisen kana-annoksen. Junamatkakin alkoi mukavasti, kun konnari päästi meidät matkustamaan opiskelijahinnalla, vaikka oltiin unohdettu opiskelijakortit kotiin reissuun lähtiessämme.

Nyt kotiin palatessa voisin kuvailla olevani hieman väsynyt, mutta todella onnellinen. Nähtiin täs vajaan kolmen viikon aikana tosi kivoja kaupunkeja ja ennen kaikkea tutustuttiin todella mukaviin ihmisiin. Aion jo ennen reissun lähtöä pitää tätä eräänlaisena tutkimusmatkana vaihtokohdemaan valintaan ja kyllä täytyy sanoa etmut hyvin mahdollisesti löytää Budapestistä syksyllä 2016. (Kyllä, minut hyväksyttiin sinne vaihtoon!)

Neljän tunnin kuluttua, kun saavun Ouluun, odottaa mua kämpillä tyttöystävä ja lämmin sauna. Tähän tyytyväisyyden tunteeseen on hyvä lopetella tämä elämäni ensimmäinen päiväkirjaprojekti. Ja koska sivuja on vielä runsaasti jäljellä, voi olla että otan Sinut mukaan myös seuraavalle reissulle. Sitä odotellessa

Lasse"

_DSC0166-2_DSC0194-2_DSC0263_DSC0267_DSC0210_DSC0217_DSC0327-2-2_DSC0363_DSC0311-2_DSC0347-2kollaasi1camden_DSC0408-2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti