perjantai 29. huhtikuuta 2016

Utrecht, Hollanti

Vihdoin pitkän odottamisen jälkeen pääsin taas matkustelemaan. Me ollaan koulussa oltu kevään aikana mukana suomalaisten ja hollantilaisten insinööriopiskelijoiden kanssa tehtävässä projektissa, johon kuulu vierailu Hollannin Eindhoveniin. Jp:n kans otettiin vähä etumatkaa ja lennettiin maahan jo neljä päivää ennen projektin alkua.

Ensimmäiset kolme yötä päätettiin käyttää yöpymiseen viime kesältä tuttua sohvasurffausta. Saatiin kovan yrittämisen jälkeen host jokaiselle yölle. Ensimmäinen host asui Utrechtissa, puolen tunnin junamatkan päässä Amsterdamista. Siellä meitä hostas puolalainen Iza ja vieraana oli samaan aikaan neljä muutakin surffaajaa.

Ensimmäisenä päivänä käveleskeltiin Jp:n kans pitkin kapeita ja kauniita Utrechtin katuja. Kaupungin läpi menee Amsterdamin tapaan kanaaleita, joiden varrella on paljo ravintoloita ja pubeja. Onpa kaupunkia sanottukin pienoisversioksi Amsterdamista. Kaupungin reilusta 300 000 asukkaasta noin viidesosa on opiskelijoita, joten kaupunki olis loistava valinta esimerkiksi vaihtokohteeksi.
Kaupungilla kiertelyn jälkeen mentiin meidän hostille, jossa valmistettiin ns. Potluck-illallinen, eli kokkailtiin kukanenki ruokaa, joka sitte jaettiin toisten kanssa. Siinä me sitte istuskeltiin sulassa sovussa illallisella kahden etelä-korealaisen, taiwanilaisen ja kiinalaisen kanssa puolalaisen hostaamassa kämpässä Hollannissa. Ei hassumpaa.

Seuraavana päivänä matkustettiinkin pääkaupunki Amsterdamiin. Siitä enemmän seuraavassa postauksessa. Ollessani jo Amsterdamissa laitoin kuvan Utrechtista Instagrammiin ja sain Tiinalta viestin, et hän on menossa Utrechtiin neljän päivän päästä. Tiesin, että oon niihin aikoihin jo Eindhovenissa ja en uskaltanut sen enempää alkaa säätämään tapaamista. Kuitenkin viikkoa myöhemmin matkatessa Amsterdamin lentokentälle hoksasin, et Utrecht olis sopivasti matkanvarrella ja soitin Tiinalle, että vieläkö on kaupungissa. Ja olihan se. Pysähyttiin extemporena vielä Utrechtiin, jossa vietettiin mukavat pari tuntia aurinkoisessa säässä ja ilosessa seurassa Tiinan ja parin kaverinsa kanssa. Oiva lopetus reissulle siis. Tällä hetkellä istuskelen Helsinki – Vantaa –lentokentällä odotellen aamun lentoa Ouluun ja fiilistelen viimesen päälle onnistunutta reissua.


_DSC0020_DSC0017_DSC0024_DSC0036_DSC0045_DSC0047_DSC0105_DSC0117_DSC0109_DSC0112

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti