sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Amsterdam - tuhansien turistien ja tulppaanien kaupunki

Hollannin reissun toisena päivänä otettiin juna Amsterdamiin. Ekana päivänä meitä hostas saksalainen Hendrik. Heti alkutekijöiksi kaveri neuvo meijät lähimpään pyörävuokraamoon ja ajelutti meitä pyörillä ympäri Amsterdamia. Täytyy sanoo et pyöräily ton kaltasessa suurkaupungissa oli kyl yks kuumottavimmista ja siisteimmistä kokemuksista mitä oon ulkomailla tehny. 12 eurolla vuorokausi sai allensa viimesen päälle pelin. Ajeleskeltiin läpi puistojen ja kaupunginosien ja Hendrik näytti meille makeita paikkoja, joita ei kyllä ilman hänen neuvoja löydetty. Illalla kokkailtiin vielä brasilialaista kala-riisi-pataa, oli kyllä herkullista!

Seuraavana päivänä meitä hostas Wouter, joka asu ylimakeessa kattoterassilla varustellussa kämpässä, jossa kasvatteli harrastukseksi kaikkea tomaattien ja tulppaanien väliltä. Wouter näytti meille vähä kaupunkia ja neuvo meijät siisteihin vaateliikkeisiin hieman keskustan ulkopuolelta. Iltasella käytiin haukkaamassa pulled porkkia ja hampparia amerikkalaistyylisessä ravintolassa. Kotiin palatessa vielä fiilisteltiin musiikkia ja pojat soitteli ukulelea ja kitaraa.

Täytyy sanoo et Amsterdamin couchsurfinkokemukset oli kyllä ehkä tähän mennessä parhaita. Vaikka molemmat jätkät oli kolmekymppisiä, sattu meillä luonteet ja ajatusmaailmat täysin yhteen ja juttua kyllä riitti. Ja siitä tunnistaa, että kaverin kanssa tulee hyvin toimeen, kun hiljaiset hetket ei tunnu yhtään epämukavilta. Ajatus siitä, että tapaa ihmisen ensimmäistä kertaa tuntematta häntä ollenkaan ja viettää hänen kanssaan koko päivän aikaa ja nukkuukin hänen kodissaan, tuntuu ulkopuoliselle varmasti aika absurdilta. Voin kuitenki sanoo et tää nettisivu on antanu mulle yksiä elämäni parhaita kokemuksia ja muuttanut ajatusmaailmaani entistä avoimempaan suuntaan. Samalla tää on myös palauttanut hieman uskoa ihmiskuntaa kohtaan tämän pahan maailman keskellä. Olisitko itse valmis päästämään ihmisiä kotiisi saadessasi palkaksi vain tutustua uuteen ihmiseen ja viettää aikaa hänen kanssaan?

_DSC0089_DSC0083-2_DSC0080_DSC0070_DSC0109_DSC0162_DSC0003_DSC0074_DSC0077kasvit-2_DSC0084_DSC0092

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti