lauantai 7. toukokuuta 2016

Tytöt ja auringonlasku

Tässä on viimeaikoina tullu kuvailtua ihan urakalla. Toissailtana sain idean lähtä kuvaileen henkilökuvia auringonlaskuun. Sattumoisin mulla oli kyläilemässä kolme hyvin malliksi sopivaa tyttöä. Kiitos Jenni, Roosa ja Saana. Saivatpa tytöt vielä minutki suostumaan kameran toiselle puolelle. Kädestä en kuitenkaan uskaltanu irrottaa.DSC_6428DSC_6467DSC_6498DSC_6635DSC_6583Bonuksena vielä kuva illan setupista eli yksinkertasesti salamasta ja läpiammuttavasta sateenvarjosta.DSC_6519

5 kommenttia:

 1. On kyllä kohillaan ja kiva nähä millanen salamameininki oli käytössä! Tarvisin jonkulaisen, muttei oo mitään hajua minkä hankkis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän mullakin on teoriatietoja noista salamaseteistä, mutta riittänee et tiiän tämän nykysen setin hoitavan hommansa. Itellä on käytössä Yongnuo RF603 lähetinvastaanotin pari. (hinta ~40€), salamajalusta (hinta ~30€) ja random sateenvarjonpidike (hinta ~10€, laatu huono. Netissä suositeltiin Manfrotto 026 -pidikettä (hinta ~30€).

   Vähä piti Googlea käyttää muistin virkistämiseen läpiammuttavan ja heijastavan sateenvarjoin eroista, mutta tässä muutama:
   -Läpiammuttavaa sateenvarjoa voi pitää lähempänä kohdetta. (Voi käyttää pienempää salaman tehoa ja salaman uudelleenlatautumiseen ei mene niin kauaa aikaa)
   -Läpiammuttava tekee ns. specular highlight -efektin (Linkin takana oikeanpuoleisessa kuvassa efekti)
   -Läpiammuttava hukkaa aika paljon valoa heijastamalla siitä osan taaksepäin. (sisällä pienessä huoneessa kuvatessa saattaa sotkea valot heijastelemalla "eri reittejä" pitkin kohteeseen)
   -Heijastava käyttää tehokkaammin valoa hyödykseen ja sitä voi käyttää kauempaa kohteesta.
   -Heijastava antaa tasaisempaa valoa (ei specular highlight -efektiä)

   Luettavaa sateenvarjoista:
   Keskustelua sateenvarjojen eroista
   Esimerkkejä ensimmäiseksi salamasetiksi
   Läpiammuttavan sateenvarjon puolesta puhuja kertoo sen eduista

   Sit ulkoisen salaman käyttö on itsessään oma taiteenlajinsa. Tekemällä oppii ja netistä löytyy paljo teoriatietoa ja vinkkejä. Suosittelen myös tutustumaan Scott Kelbyn digikuvauskirjoihin, joita saa kirjastostakin lainattua.

   Poista
  2. Jos "Esimerkkejä ensimmäiseksi salamasetiksi" -linkki ei toimi nii kokeile mennä osotteeseen http://veliojala.tumblr.com/post/106434618179/miten-kannattaa-studio-tyylisten-valotusten

   Poista