sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Vaihossa aika juoksee

Tasan neljä viikkoo sitte olin laukut pakattuna valmiina lähtemään kohti mun tähän mennessä suurinta seikkailua, vaihtoa Budapestissa. Ikinä ennen en oo näin kauaa ollut pois Suomesta. Vielä ei oo kuitenkaan yhtään ikävä takas ja ehkä ihan hyvä näin, koska kaikkee tätä on eessä vielä seuraavat neljä kuukautta. Viimesin kuukausi on ollut niin toiminnan täytteinen, että nyt on hyvä itelläki vähä pysähtyä ja miettiä mitä kaikkee oon jo täällä ehtiny tekemään.

vaihtoon

Ensimmäinen viikko meni käytännössä Kroatissa, josta teinki aiemmin jo blogipostauksen. Toinen viikko oli sitten käytännössä sitten lomailua Budapestissa ennen koulun alkua. Akuki ehti viettää täällä pari päivää ennen Suomeen paluuta. Käytiin muun muassa Szechnyin kylpylässä ja Sankareiden aukiolla turisteilemassa.

P9120045P9120051P9130071P9130098

Kolmannella viikolla alkoki jo koulu ja kavereita oliki yhtäkkiä ympäri Eurooppaa. Ekalla viikolla kierrettii mm. yhen porukan kans nähtävyyksiä ja istuskeltiin Budapestille hyvin tyypillisissä rauniobaareissa. Alla olevat kuvat reissulta Budan linnalle.

P9170114P9170118P9170122P9170125P9170131

Tämmösten omatoimisten tutkimusretkien lisäksi myös meijän koulun ESN (Erasmus Student Network) järjestää todella paljo monenlaista tapahtumaa vaihtareille. Ollaan käyty vierailulla eläinpuistossa, istuskeltu piknikillä, ajeltu veneellä pitkin Tonavaa ja käyty vesipuistossa laskee mitä kuumottavimpia vesiliukumäkiä. Kuvat omistaa ESN IBS.

eläinpuistopiknikveneajelu

Yks meijän omatoimisista reissusta sijottu Szentendreen, pikkukylään n. puolen tunnin junamatkan päähän Budapestista. Paikkaan saa menopaluulipun neljällä eurolla ja voin suositella kyllä paikkaa jos tulee Budapestin suunnilla joskus oltua muutamaa päivää pidempään. Paikasta löyty esim. makee marsipaanimuseo, jossa oltii mm. tehty kaikkien tunnetuimpien piirrettyjen hahmot marsipaanista.

DSC_4804DSC_4792DSC_4897DSC_4910

Loppuun vielä pari kuvaa viime lauantailta, jolloin kävin kameran kanssa käveleskelemässä omassa rauhassa pitkin joenrantaa.

DSC_4926DSC_4954

Paljo on siis jo kuukaudessa ehtiny tapahtumaan ja paljo tulee vielä varmasti tapahtumaan. Esittäsinki teille pienen kysymyksen: minkälaisia postauksia haluaisitte täältä mun vaihosta nähä? Voitte kertoo sen vaikka ihan yhellä sanalla.

Kiinnostaako teitä tietää miten minä tai paikalliset ihmiset täällä asuu, minkälaisia ongelmia täällä on, minkälaisiin eroihin Suomen ja tämän omituisen valtion välillä oon törmännyt? Vai kiinnostaako teitä kenen kanssa täällä aikaani vietän, minkälaisii kulttuurieroja meillä muiden Eurooppalaisten kanssa on tai, esimerkiksi että millaista ruokaa täältä löytyy? Mulla on täällä pari kameraa mukana ja paljo aikaa, joten kuvattavaa ja kerrottavaa kyllä löytyy.

6 kommenttia:

 1. Kulttuuri eroista ois kiva lukee iha oma postaus!

  VastaaPoista
 2. Just noi mitä mainitsit, eli asuminen, ongelmat ja eroavaisuudet kiinnostaa!

  VastaaPoista
 3. Loistavaa! Pitääpä alkaa kirjailee juttuja ylös nii muistaa postausta kirjotellessa vielä jotain :P Iso kiitos kommenteista! :)

  VastaaPoista
 4. Helmikuussa olis lähtö Budapestiin ja IBS:ään ja mua kiinnostais eniten kuulla itse koulusta, kursseista, opettajista yms! Pari kysymystä: Millaisia sun mielestä unkarilaiset on olleet? Onko heihin ollut helppo tutustua? Ja muutenkin onko saanut helposti uusia kavereita unkarilaisista ja vaihtareista :) Onko hyvä "yhteisöllisyys"? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin sun kysymyksiin postauksella :)
   www.salaphotos.blogspot.com/2016/10/opiskelu-budapestissa.html

   Poista
 5. Vapaa-aika kiinnostaa. Room escape? Ja kirjastosysteemi Unkarissa, ovatko yleiset kirjastot maksuttomia. Voiko vierailija saada kirjastokortin?

  VastaaPoista